Jubileumzege Ajax eerste tik in Klassieker voor Koeman

Behalve de kater van het verlies zal Feyenoord-trainer Ronald Koeman een extra zuur gevoel hebben overgehouden aan de 3-0 nederlaag bij Ajax van zondag. De coach, die in het verleden in Amsterdam de scepter zwaaide, verloor in zijn tiende Klassieker voor het eerst.

Jubileumzege Ajax eerste tik in Klassieker voor Koeman

Koeman was in de voorgaande edities van de Amsterdams-Rotterdamse clash ongeslagen gebleven. Zes keer was dat in dienst van Ajax, drie keer als trainer van de Rotterdammers.

Voor Ajax was het zondag een jubileumoverwinning. In de 114de competitieontmoeting met de eeuwige rivaal werd de vijftigste overwinning geboekt.

Door de verliespartij van Feyenoord is de broer van Ronald Koeman, Erwin, nog altijd de laatste coach die de Rotterdammers naar een overwinning gidste in de Amsterdam Arena. Die zege dateert van 28 augustus 2005 (1-2). Namens Feyenoord scoorden toen Salomon Kalou en Dirk Kuijt, namens Ajax trof Angelos Charisteas doel. Momenteel is Erwin Koeman trainer bij RKC.

Door de afgetekende zege hield Ajax zondag bovendien een fraaie reeks in stand. In de laatste 34 thuiswedstrijden tegen Feyenoord scoorde Ajax minimaal één keer. Als de wedstrijden in De Kuip worden meegenomen, dan hebben de Amsterdammers in de laatste 43 onderlinge confrontaties telkens minimaal een keer het net weten te vinden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen