Jubileum vormt start van heuse Messi-tiendaagse

Reacties

Vandaag is het een bijzondere dag voor Lionel Messi. Precies tien jaar geleden maakte de Argentijnse wereldster zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Barcelona.

Jubileum vormt start van heuse Messi-tiendaagse

Op 16 oktober 2004 waren dertigduizend toeschouwers in het Estádi Olímpic de Montjuïc van Espanyol getuige van het eerste officiële optreden van Lionel Messi voor Barcelona. De destijds zeventienjarige Argentijnse aanvaller kwam in die competitiewedstrijd tegen de stadgenoot in de 84ste minuut op het veld voor de Portugese middenvelder Deco.

Messi droeg rugnummer 30 op het moment dat hij van toenmalig hoofdtrainer Frank Rijkaard het groene licht kreeg zijn eerste speelminuten te maken voor de Blaugranas. Met zeventien jaar, drie maanden en 22 dagen werd hij de op één na jongste debutant aller tijden van de Catalaanse club. Alleen voormalig topspits Paulino Alcántara was nóg jonger dan Messi.

In het seizoen 2004/05 zou Messi in totaal tot zeven wedstrijden komen. In zijn laatste optreden van die jaargang, thuis tegen Albacete (2-0 zege), maakte de jonge aanvaller zijn eerste doelpunt in Catalaanse dienst. Dat deed hij op aangeven van Ronaldinho, die daarmee als superster op het toppunt van zijn kunnen symbolisch de macht aan de toekomstige icoon overdroeg.

Tien dolle dagen
Het jubileum van Messi vormt het startsein voor een periode van tien dolle dagen voor de Argentijn. Komende zaterdag kan hij in het thuisduel met Eibar een historisch doelpuntenrecord van Telmo Zarra verbeteren (251 goals in de Primera División). Scoort de Argentijn twee keer, dan is een evenaring van de Spaanse mijlpaal een feit. Bij een hattrick heeft Messi het record solo in handen.

En lukt het niet tegen Eibar, dan kan Messi een week later een nieuwe poging doen als hij met Barcelona in Estádio Bernabéu tegen aartsrivaal Real Madrid aantreedt. Tussendoor werkt Messi in Camp Nou nog het Champions League-duel met Ajax af, waarin de strijd om Raúl te onttronen als eeuwig topscorer in dat toernooi weer zal oplaaien.De Spaanse koploper maakte namens Real Madrid en Schalke 04 in totaal 71 treffers, Messi staat op 68.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.