Jubilaris Van Persie kiest zelf voor feestje in Istanbul

Reacties

De KNVB heeft in een verklaring laten weten dat het besluit om de gouden schaal voor de honderdste interland van Robin van Persie op te laten sturen naar Istanbul in goede harmonie met de spits zelf is genomen. Afgelopen week ontstond er ophef over die handelwijze.

Jubilaris Van Persie kiest zelf voor feestje in Istanbul

'Nadat de schaal voor Van Persie klaar was, heeft hij geen deel meer uitgemaakt van de selectie van het Nederlands elftal. Aangezien hij de schaal graag wilde hebben en de KNVB die wens wilde inwilligen, is in goede harmonie afgesproken dat hij de schaal thuis in Istanbul zou krijgen', verklaart de KNVB op de website.

De KNVB had Van Persie ook kunnen huldigen in een vol stadion bij een thuiswedstrijd zonder dat hij geselecteerd was, maar dat deed de bond bewust niet. 'Dat zou de schijn kunnen wekken dat zijn loopbaan als international erop zou zitten.' Er ontstond ophef toen Van Persie de schaal thuis ontving zonder een huldiging. Sommige mensen vonden dat de aanvaller daardoor respectloos werd behandeld.

Na afloop van zijn honderdste interland, toen Van Persie op 10 oktober 2015 inviel in het EK-kwalificatieduel met Kazachstan (1-2 winst), werd de mijlpaal gevierd. Van Persie ontving uit handen van Wesley Sneijder van de spelersgroep een cadeau en van de KNVB een horloge. Drie dagen later speelde de aanvaller van Fenerbahçe thuis tegen Tsjechië (2-3 verlies) zijn 101ste en voorlopig laatste interland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.