Jozefzoon toont zijn klasse en voorkomt feestje in Emmen

Reacties

FC Emmen heeft een zeker lijkende thuiszege op RKC Waalwijk door de vingers laten glippen. Vlak voor tijd zorgde Julen Lobete voor de gelijkmaker, na een uitstekende individuele actie van Florian Jozefzoon.

Jozefzoon toont zijn klasse en voorkomt feestje in Emmen
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Lobete en Jozefzoon zijn deze zomer nieuw bij RKC en laatstgenoemde maakte in Drenthe zijn officiële debuut voor zijn nieuwe club. Dat deed hij als invaller: Jozefzoon begon nog op de bank en zag vanaf die positie hoe Emmen in de eerste helft de bovenliggende partij was. De ploeg van Dick Lukkien kreeg ook de beste mogelijkheden, maar slaagde er niet in om te scoren. Dat lukte pas na een klein kwartier in de tweede helft.

De openingstreffer was behoorlijk fraai. Lucas Bernadou pikte de bal op rond de middellijn, waarna hij naar voren stoomde. De middenvelder gaf het leder mee met Ole Romeny en zag dat diens voorzet gesmoord werd. Bernadou kreeg de bal daardoor weer voor zijn voeten, twijfelde geen seconde en vulde de bovenhoek. Voor de Fransman betekende het zijn tweede goal in de Eredivisie, nadat hij in december 2020 al eens scoorde tegen FC Utrecht.

Met Jozefzoon inmiddels binnen de lijnen leek RKC er niet in te slagen om nog langszij te komen. Emmen rekende zich misschien al rijk, toen vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker viel. Jozefzoon zette vanaf links een individuele actie in, dribbelde richting het centrum en stuurde Lobete weg met een steekpass. Van dichtbij schoot hij de 1-1 tegen de touwen.

In het restant zorgde Jozefzoon voor nog meer gevaar, met een vrije trap en een open schietkans, maar meer leed bleef Emmen bespaard. De ploeg van Lukkien speelt volgende week weer thuis, dan tegen FC Utrecht, terwijl RKC in de derde speelronde bezoek krijgt van Feyenoord.

FC Emmen Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.