José Enrique: 'Sturridge nu al onmisbaar voor Liverpool'

Hij zit nauwelijks een maand bij de club, maar nu al is Daniel Sturridge onmisbaar voor Liverpool. Dat vindt zijn ploeggenoot José Enrique. Donderdag moet Liverpool thuis in de Europa League, overigens wel zonder Sturridge, een 2-0 verlies tegen Zenit Sint-Petersburg ongedaan zien te maken.

José Enrique: 'Sturridge nu al onmisbaar voor Liverpool'

De aanvaller is niet speelgerechtigd omdat hij met zijn oude club Chelsea al in actie kwam in de Champions League. 'Daniel is een geweldige speler', aldus linksback José Enrique, die ook op andere posities aan de linkerkant uit de voeten kan.

'Ik weet dat hij niet kan spelen in de Europa League en dat is voor ons een groot gemis. Hij vormt een goed koppel met Luis Suarez. Als zij samenspelen maken ze doelpunten en daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan ons team.'

Sturridge maakte al vier treffers in zijn vijf Premier League-duels voor Liverpool. Zijn collega-aanvaller Suarez is ook goed op dreef: in 26 competitiewedstrijden maakte hij er achttien.

Dat ze dat beiden in Rusland niet hebben gedaan kan The Reds duur komen te staan, maar Enrique ziet genoeg mogelijkheden. 'We moeten zien te voorkomen dat Zenit scoort; ik weet dat wij dat thuis wel kunnen. De 5-0 winst van zondag op Swansea City (in de Premier League, red.) was een goede reactie op het verlies in Rusland.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen