Jorge Jesus: 'De geesten uit het verleden verdrijven'

Reacties

Benfica wil woensdagavond definitief breken met de Vloek van Béla Guttmann. Dat zegt trainer Jorge Jesus in aanloop naar de eindstrijd in Turijn. De Portugese topclub neemt het in de Europa League-finale op tegen Sevilla.

Jorge Jesus: 'De geesten uit het verleden verdrijven'

Benfica speelde vorig seizoen ook al de finale in de Europa League. In Amsterdam bleek Chelsea (2-1) te sterk. Het was de zevende Europese finale op rij zonder prijs. 'We moeten een eind aan die vloek maken', aldus Jesus. 'De gemiste kans van vorig jaar motiveert ons en maakt ons sterker. Hopelijk kunnen we eindelijk de geesten uit het verleden verdrijven, al denk ik dat de meeste spelers niet eens weten van de vloek.'

Benfica hoopt woensdagavond in Turijn niet alleen de Europa League-finale te winnen van Sevilla, maar daarmee dus ook de Vloek van Béla Guttmann op te heffen. Een vloek die al 52 jaar vat heeft op de Portugese club. Guttmann was trainer van het Benfica dat  in 1961 en 1962 de Europa Cup I won, maar vertrok later met onenigheid uit Lissabon. De Hongaarse coach was woedend en zei dat Benfica zonder hem nooit meer een Europese finale zou winnen.

Sinds het vertrek van Guttmann, die in 1981 overleed, stond Benfica zeven keer in een Europese finales. Iedere keer zonder resultaat. De Portugese topclub verloor achtereenvolgens van AC Milan (1963), Internazionale (1965), Manchester United (1968), Anderlecht (1983), PSV (1988), AC Milan (1990) en Chelsea (2013).

Hoodoo
Toch vreest de huidige selectie niet de zogeheten vloek van Guttmann. 'In de ploeg is niemand daarover bezorgd', laat Rodrigo weten. 'Wij geloven niet in hoodoo en dat soort zaken. Voor mij is het gewoon een nieuwe wedstrijd, zonder dat ik me daar druk over maak. We zijn hier om te winnen. We zijn dit soort duels gewend. Hopelijk hebben we daar woensdagavond profijt van.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.