Jordi Cruijff wijst Alavés de weg

Osasuna heeft voor een nieuwe verrassing gezorgd. Real Mallorca was het nieuwe slachtoffer van de degradatiekandidaat. Deportivo La Coruna was niet opgewassen tegen Rayo Vallecano. Alavés liet tegen Racing Santander zien dat de vormcrisis verleden tijd is.

Deportivo La Coruña heeft niet ten volle geprofiteerd van de nederlaag van koploper Real Madrid. De Galiciërs kwamen bij Rayo Vallecano niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Jon Perez Bolo zette Deportivo op achterstand. Juan Carlos Valeron voorkwam een nederlaag voor de nummer twee in de Primera Division. Osasuna heeft, een week na het gelijkspel tegen Real Madrid, weer voor een verrassing gezorgd. De degradatiekandidaat versloeg Real Mallorca met 1-0. De Argentijnse aanvaller Armentano was matchwinaar. Alavés heeft de vorm weer te pakken. De UEFA Cup-finalist, die laatste weken in de Primera Division slechte resultaten boekte, kende geen problemen met het laaggeklasseerde Racing Santander (5-1). Jordi Cruijff zette zijn ploeg op het goede spoor. Javi Moreno en Iván Alonso volgden in de tweede helft het goede voorbeeld. Fernando Morán deed wat terug, voordat Javi Moreno en Raúl Gañan de zege meer Alavés-kleur gaven. Villarreal houdt een (bescheiden) kans op Europees voetbal. Doelpunten van Jorge López en Víctor waren genoeg voor de zege op Las Palmas , dat bij de inhaalrace niet verder kwam dan een treffer van Schurrer.

Real Oviedo nam afstand van de degradatiezone. Dat ging ten koste van Athletic de Bilbao , dat met een 5-0 nederlaag huiswaarts keerde. De Baskische ploeg had geen antwoord op de productieve buien van Oli en Veljko Paunovic. Beiden hadden met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de ruime zege. Real Valladolid sprokkelde weer punt in de strijd tegen degradatie. Zelfs tegen tien man kon Málaga geen vuist maken. Een klein kwartier voor het einde kreeg José Luis Caminero een rode kaart, maar dat bracht geen verandering in de stand. Die was en bleef 0-0. Real Zaragoza duwde Numancia dieper in de problemen (3-1). Yordi bracht de hekkensluiter al na twintig minuten in een kansloze positie. Xavier Aguado vergrootte kort na rust de Zaragoza-voorsprong, zodat het tegendoelpunt van José Manuel slechts van statische waarde was.