Jordania daagt FC Den Bosch voor de rechter

Reacties

Kakhi Jordania en FC Den Bosch staan komende woensdag tegenover elkaar in de rechtbank. De Georgische zakenman wil beslag laten leggen op gelden en goederen van de club. Dit gebeurt een dag nadat de beroepscommissie van de KNVB de Bossche club liet weten dat Jordania de club niet over mocht nemen.

Jordania daagt FC Den Bosch voor de rechter

FC Den Bosch heeft inmiddels de aanklacht ontvangen en gaat zich beraden op de situatie. De zaak dienst woensdag. Jordania probeert via de rechter de gelden terug te krijgen die hij het afgelopen jaar in de club stak.

Het is het opmerkelijke vervolg van een aanhoudende soap. Juni 2018 presenteerde FC Den Bosch Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-zetbaas Merab, als de nieuwe grootaandeelhouder van de club. Jordania was ambitieus en wilde de Bosschenaren door middel van een financiële injectie terugbrengen naar de Eredivisie.

Echter moest de KNVB de overname nog wel goedkeuren. Na veel getouwtrek en beroepszaken, was het oordeel negatief. Het betekende dat Jordania niet verder kon met de Bossche club. In de tussentijd investeerde hij wel aanzienlijk in de club. Dat geld wil hij nu terug hebben.

Dat is opvallend, aangezien Jordania eerder in gesprek met VI aangaf zijn verlies te nemen mocht de overname niet rondkomen. 'Als uiteindelijk blijkt dat de overname niet rondkomt, dan moet je het zien als een schikking', vertelde hij in oktober van 2018. Inmiddels lijkt Jordania junior anders in de zaak te staan.

Jordania verblijft momenteel en Moskou en is niet bereikbaar voor commentaar. FC Den Bosch wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.