Jonkies van Ajax rekenen overtuigend af met Holstein Kiel

Ajax heeft dinsdagmiddag met ruime cijfers gewonnen van Holstein Kiel: 5-2. De ploeg uit de Tweede Bundesliga was met name in de eerste helft een maatje te klein voor de Amsterdammers.

Ajax speelt later op de dinsdag ook nog een oefenduel met Hertha BSC en dus stuurden de Amsterdammers een jong elftal het veld in tegen Holstein Kiel. Van de vaste basisspelers deed alleen Lisandro Martínez mee. Evengoed kwam de thuisploeg al vroeg op voorsprong op De Toekomst.

Lassina Traoré, die sowieso aardig op schot is in de voorbereiding, opende al in de derde minuut de score. De negentienjarige spits trof doel na een onderschepping van Jurgen Ekkelenkamp tijdens de opbouw van de bezoekers. In de 24ste minuut was Traoré de aangever bij de 2-0 van Devyne Rensch. De zeventienjarige verdediger speelde opnieuw als opstomende linksback.

Nog voor rust breidde Ajax de score uit naar 4-0 dankzij een rake strafschop van Traoré en een kopbal van Ekkelenkamp. Laatstgenoemde maakte er een kwartier na de hervatting ook nog 5-0 van. De twintigjarige aanvallende middenvelder gleed de bal na een knappe aanname binnen.

Na die treffer voerde gelegenheidstrainer Mitchell van der Gaag een aantal wissels door, waardoor het elftal van de thuisploeg nog jonger werd. In de laatste twintig minuten redde Holstein Kiel vervolgens de eer via doelpunten van Janni Serra en Fin Bartels: 5-2. Tegenvaller voor Ajax was het geblesseerd uitvallen van Noussair Mazraoui.