Jonker maakt definitieve selectie bekend voor finaleronde

Reacties

Lize Kop zit weer bij de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Andries Jonker heeft dinsdag zijn definitieve selectie van 23 speelsters bekendgemaakt voor de cruciale wedstrijd tegen Spanje op 23 februari in het Estadio de la Cartuja in Sevilla. Op 28 februari is er nog een wedstrijd in de finaleronde van de Nations League, die tevens dienst doet als Olympisch kwalificatietoernooi.

Jonker maakt definitieve selectie bekend voor finaleronde
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 0
Nederland
Nederland

Kop, actief bij Leicester City, neemt de plek in van ADO-doelvrouw Barbara Lorsheyd. Jonker moet het voor deze belangrijke afspraken zien te rooien zonder Jill Roord en Aniek Nouwen, het tweetal moet geblesseerd verstek laten gaan. De inzet voor de halve finale tegen Spanje is simpel: winst betekent niet alleen een finaleplek, maar ook een startbewijs voor de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.

Als Nederland niet kan winnen van de wereldkampioen, moet het duimen dat de Franse vrouwen winnen van Duitsland. Frankrijk is immers als gastland toch al geplaatst voor het toernooi, en in dat geval zou hun startbewijs voor Parijs nog inzet zijn van de wedstrijd om de derde plaats. Ongeacht het resultaat in Spanje, speelt Nederland zijn wedstrijd op woensdag 28 februari in Heerenveen.

De volledige selectie: Jill Baijings (FC Bayern München), Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (Barcelona), Kerstin Casparij (Manchester City), Caitlin Dijkstra (FC Twente), Daphne van Domselaar (Aston Villa), Merel van Dongen (C.F. Monterrey), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Wieke Kaptein (FC Twente),Lize Kop (Leicester City), Romée Leuchter (Ajax), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Vivianne Miedema (Arsenal), Victoria Pelova (Arsenal), Shanice van de Sanden (Liverpool), Katja Snoeijs (Everton), Sherida Spitse (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord) en Lynn Wilms (VfL Wolfsburg).

De weg naar Parijs bleef in december 2023 open dankzij een ronduit krankzinnige ontknoping:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.