Jonker juicht beslissing van Arsenal toe en vraagt om vertrouwen

Reacties

Nadat Arsenal afscheid nam van manager Unai Emery zette de club Fredrik Ljungberg op interim-basis voor de groep. De oud-speler van The Gunners krijgt de komende tijd de kans, maar Arsenal zal wel op zoek gaan naar een permanente opvolger van Emery. Andries Jonker hoopt dat de club uiteindelijk alsnog uitkomt bij Ljungberg.

Jonker juicht beslissing van Arsenal toe en vraagt om vertrouwen
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
1 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

In zijn rol als hoofd opleidingen werkte Jonker intensief samen met Ljungberg. Hij is er zeker van dat de voormalig vleugelspeler de kwaliteiten heeft om succesvol te zijn bij zijn club. Jonker breekt zelfs nu al een lans voor een definitieve aanstelling voor de Zweed, die na zijn actieve loopbaan vrij vlot toetrad tot de jeugdopleiding van Arsenal.

'Ik zou er helemaal achter staan als Arsenal zo moedig zou zijn om het Freddie te laten doen', zegt Jonker in een interview met Sky Sports. Hij weet dat Arsenal voorlopig nog wel om moet leren gaan met de erfenis van Arsène Wenger, die ruim twee decennia als manager voor de groep stond.

'Arsène heeft heel, heel lang bij Arsenal gezeten en deed het op zijn manier', zegt Jonker. 'Toen kwam er een ander, en die kreeg het erg lastig. Ik zou er de voorkeur aan geven om het nu iemand te laten doen die Arsenal kent en de academie, met al z’n spelers. Freddie kent ook de wetten in het voetbal', aldus Jonker.

'Geef hem tijd, geef hem vertrouwen, help hem en ondersteun hem. Hij is echt een Arsenal-man. Ik zou het zeer waarderen als de club het lef heeft om hem het vertrouwen te geven als trainer', raadt de huidige trainer van Telstar aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jonker werkte met veel plezier samen met de 42-jarige Zweed. 'Toen hij begon, vroeg hij vooral hoe hij kon helpen. Hoe hij van waarde kon zijn voor de jongens van Onder-9 tot Onder-16. Hij wilde ontdekken of hij deze baan leuk zou vinden', herinnert Jonker zich. 'Daarna is hij een halfjaar assistent geweest bij Onder-16 en vervolgens, toen hij zich er klaar voor voelde, vroeg hij of ik een team voor hem had. Hij vond het niet erg dat hij een trainerssalaris kreeg dat vergelijkbaar was aan de rest van de jeugdtrainers. Hij wilde graag in zichzelf investeren.'

Jonker haalde Ljungberg in februari 2017 naar Duitsland, nadat hij zelf werd benoemd tot hoofdtrainer bij VfL Wolfsburg. 'Ik wilde er iemand bij hebben die oog had voor de individuele ontwikkeling van spelers. En Freddie kan strategisch denken. Hij laat zijn gedachten graag gaan over tactiek en hoe we een tegenstander kunnen kloppen.'

Na de remise tegen Norwich City (2-2) van afgelopen zondag staat Ljungberg donderdag voor zijn tweede examen als interim-manager van Arsenal. Zijn team neemt het thuis op tegen Brighton & Hove Albion. Jonker kijkt van afstand geïnteresseerd toe, maar verwacht veel positiefs. 'Freddie houdt van goed voetbal en die stijl past bij Arsenal. Tegelijkertijd weet hij dat je het niet redt met alleen maar mooi voetbal. Daar heeft hij oog voor.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
11
Southampton
38
15
7
16
51-60
-9
52
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.