Jonk ziet breder probleem: 'Het gaat om Plan Cruijff'

Reacties

Voor Wim Jonk gaat zijn vertrek bij Ajax om meer dan zijn eigen functioneren. Volgens de gewezen hoofd opleidingen ligt er een plan van de directie dat tegen het Plan Cruijff is en een 'onwerkbare situatie' oplevert.

Jonk ziet breder probleem: 'Het gaat om Plan Cruijff'

Jonk zag geen toekomst meer voor hem weggelegd bij Ajax, dat vandaag met de Volendammer tot een vergelijk kwam over het beëindigen van het dienstverband zonder de gang naar de arbitragecommissie. Maar de oud-international heeft het idee dat er meer speelt.

'Ajax blijft het probleem als een arbeidsconflict zien. Maar ik zie het breder: het gaat niet alleen om mij maar vooral om de invulling en de uitvoering van het Plan Cruijff', zegt Jonk in een verklaring als reactie op het nieuws van zijn vertrek uit Amsterdam.

Met name in het functioneren van het technisch hart zag hij te veel problemen opdoemen. Jonk vroeg naar eigen zeggen twee jaar lang 'een duidelijke verdeling van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden' en heeft bij de clubleiding oplossingen aangedragen.

'Maar waar de directie uiteindelijk mee is gekomen, gaat naar mijn mening tegen het Plan Cruijff in', aldus Jonk. 'Als iedereen over alles gaat en anderen kunnen beslissen over spelers en medewerkers in de jeugdopleiding, zonder kennis en betrokkenheid, dan ontstaat er een onwerkbare situatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.