Jongensboek Fofana krijgt nieuw hoofdstuk: 'Dit is gewoon geweldig'

Reacties

De schijnwerpers staan al een tijdje op Fodé Fofana gericht en bij zijn debuut in het betaalde voetbal stelde de aanvaller vrijdagavond allesbehalve teleur. Met twee doelpunten werd Fofana direct de matchwinner voor Jong PSV tegen FC Den Bosch. 'Dit is gewoon geweldig', glunderde de jongeling.

Jongensboek Fofana krijgt nieuw hoofdstuk: 'Dit is gewoon geweldig'
© Pro Shots
FC Den Bosch
FC Den Bosch
1 - 2
Jong PSV
Jong PSV

Bij het horen van de naam van Fofana gaat bij de meest serieuze voetbalvolgers vast wel een lampje branden. De tiener was pas elf jaar oud, toen hij vanuit de Groningse amateurclub GVAV naar het grote Barcelona vertrok. Hij speelde twee jaar in de opleiding van de Spaanse topclub, maar moest weg omdat Barcelona de regels had overtreden bij het aantrekken van piepjonge talenten.

Fofana werd opgepikt door PSV en ging daar aan de slag met Ruud van Nistelrooy, die hem natuurlijk veel tips kon geven over het spitsenvak. Daar heeft de talentvolle Fofana wel wat aan gehad, zo bleek vrijdagavond. Bij een bijzonder jong Jong PSV, met veel spelers uit de Onder-18, sloeg Fofana bij zijn vuurdoop in het betaalde voetbal meteen twee keer toe tegen FC Den Bosch.

Een droomdebuut, dus. 'Heerlijk', lachte Fofana voor de camera van FOX Sports. 'Twee goals, mijn debuut, de winst… ik ben superblij en trots op de jongens. Ik weet waar ik vandaan kom, het was een lange weg. Ik ben ook lang weggeweest met een blessure en heb het in die tijd moeilijk gehad. Dan zo terugkomen: dat is gewoon geweldig.'

Zijn loopbaan heeft tot dusver veel weg van een droomvlucht. 'Ik heb veel mooie dingen meegemaakt', knikt Fofana. 'Het is gewoon hard werken en altijd in jezelf geloven.' Hij maakte beide goals vanuit het strafschopgebied. Geen verrassing. 'Ik weet gewoon: in de zestien, dat is van mij.' Een volgend hoofdstuk in het jongensboek is geschreven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.