Jong PSV maakt erg veel indruk bij start internationaal toernooi

Reacties

Jong PSV heeft zich tijdens de eerste wedstrijd van de Premier League International Cup laten zien aan het grote publiek. De talenten uit Eindhoven keerden terug in het toernooi met een 0-5 overwinning op de leeftijdsgenoten van West Ham United. Dat is ook meteen de eerste overwinning van de beloften in het toernooi. Drie jaar geleden werd driemaal gelijkgespeeld.

Jong PSV maakt erg veel indruk bij start internationaal toernooi
© Pro Shots

De Premier League International Cup is een vriendschappelijk toernooi waar in totaal 24 beloftenteams aan meedoen. Twaalf jeugdploegen komen uit Engeland, de rest wordt aangevuld met tweede elftallen uit Europa. Zo behoort Feyenoord net als in andere jaren tot het deelnemersveld. De Rotterdammers speelden vorige maand al tegen Arsenal en speelden met 1-1 gelijk.

Jong PSV deed het dus een stuk beter bij de terugkeer van het toernooi, dat vanwege de coronapandemie niet (volledig) afgewerkt werd in de afgelopen twee seizoenen. August Priske werd de grote man aan Eindhovense zijde door tweemaal te scoren. Dat deed hij in de tweede helft, in het eerste bedrijf had Mohamed Nassoh de score geopend. Dante Sealy en Mathijs Tielemans verzorgden de 0-4 en 0-5.

In het toernooi, dat bestaat uit drie groepen met acht clubs, speelt PSV in totaal vier wedstrijden in de eerste fase. Na de winst op West Ham wordt er nog gespeeld tegen de beloftenteams van Brighton & Hove Albion, Manchester United en Arsenal. PSV zit in de groep met Jong Feyenoord, maar speelt dus niet tegen de Rotterdammers. De twee beste teams uit de groep zijn verzekerd van een plek in de kwartfinale van het toernooi. Een Nederlands team drong nog nooit door tot de knock-outfase.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.