Jong Oranje zeker van EK na monsterscore op Cyprus

Reacties

Jong Oranje heeft zich geplaatst voor het EK dat volgend jaar wordt gehouden in Slovenië en Hongarije. Een eclatante overwinning op Jong Cyprus was daarvoor ruim voldoende. 

Jong Oranje zeker van EK na monsterscore op Cyprus
© Pro Shots
Cyprus O21
Cyprus O21
0 - 7
Nederland O21
Nederland O21

Omdat Jong België en Jong Noord-Macedonië dinsdagmiddag al punten lieten liggen in andere EK-kwalificatiegroepen, was Jong Oranje bij winst op Jong Cyprus verzekerd van een ticket voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië. Om dat EK te bereiken moest de ploeg van coach Erwin van de Looi, die op Cyprus ontbrak vanwege een coronabesmetting, namelijk eerste worden in de poule óf een van de vijf beste nummers twee worden. Vanwege de resultaten van de Belgen en de Noord-Macedoniërs zou Jong Oranje bij winst op Cyprus in elk geval een van de beste nummers twee worden, mocht het in de groep zelf nog ingehaald worden door Jong Portugal. Die lastige rekensommen lijken overigens niet per se nodig voor Jong Oranje, dat ook voor het duel met Jong Cyprus al fier bovenaan stond in de poule.

Na zeven overwinningen kwam op Cyprus overwinning nummer acht erbij. Marcel Groninger, die de plaats van Van de Looi innaam, begon met Joshua Zirkzee in de basis. Dat kwam mede omdat Myron Boadu disciplinair gestraft was. de spits van AZ begon daarom op de bank en zag vanaf daar hoe Ryan Gravenberch de enige goal van de eerste helft maakte. Met een fraaie streep in de hoek verzorgde hij de 0-1 ruststand.

In de tweede helft was Jong Oranje niet meer te stoppen. Met twee assists zorgde Zirkzee ervoor dat Jong Oranje binnen zes minuten uitliep naar een 0-3 tussenstand. Jurgen Ekkelenkamp en Kaj Sierhuis maakten de goal voor de ploeg van Groninger, die na 65 minuten ook de 0-4 zag vallen. Deyovaisio Zeefuik legde na een voorzet van Ferdi Kadioglu de bal perfect terug op Ekkelenkamp, die de bal zo binnen kon lopen.

Hoewel Boadu dus gedisciplineerd gestraft werd, mocht hij nog wel een halfuur meedoen. In die dertig minuten zorgde hij nog voor een assist en een goal. Eerst was hij aangever op Sierhuis, waarna hij acht minuten voor tijd zelf de 0-6 maakte. De koek was daarmee nog niet op voor Jong Oranje, want Sierhuis verzorgde vanaf de stip ook nog de 0-7 eindstand. Daarmee komt Jong Oranje op 24 punten uit acht wedstrijden met een doelsaldo van veertig goals voor en drie tegen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.