Jong Oranje blijft vlekkeloos en mag denken aan EK-ticket

Jong Oranje heeft dinsdagavond ook de vierde wedstrijd onder coach Michael Reiziger in winst omgezet. De Nederlandse talenten maken op weg naar het jeugd-EK van 2025 erg veel indruk door al dertien keer te scoren en geen enkel doelpunt te incasseren. De leeftijdsgenoten uit Gibraltar waren dinsdag ook geen partij voor Jong Oranje.

Jong Oranje blijft vlekkeloos en mag denken aan EK-ticket
© Pro Shots
Gibraltar O21
Gibraltar O21
0 - 5
Nederland O21
Nederland O21

In de twaalfde en dertiende minuut waren Kenneth Taylor en Noah Ohio trefzeker, waardoor het een monsterscore leek te worden. Myron van Brederode was echter de enige die ook nog trefzeker was voor rust. Uiteindelijk liep Jong Oranje nog flink uit, maar genoeg voor een recordzege (8-0 in 2017) was het niet. Devyne Rensch en Million Manhoef scoorden nog, terwijl laatstgenoemde ook nog een zuiver doelpunt niet toegekend zag worden. De Vitesse-speler schoot via de onderkant van de lat raak, de arbitrage zag niet dat de bal de doellijn was gepasseerd. Gevolgen voor het eindresultaat van drie punten had dit uiteraard niet.

Omdat concurrent Jong Zweden via een 0-0 gelijkspel tegen Jong Georgië punten verspeelde, staat Jong Oranje na vier duels vijf punten los in Groep C (zie stand onderaan). Alleen de groepswinnaars zijn zeker van een EK-ticket, maar de drie beste nummers twee gaan ook naar het Europese eindtoernooi in Slowakije. Mocht het dus alsnog misgaan voor Jong Oranje in Groep C, is de kans groot dat van dit vangnet gebruik gemaakt kan worden.

Opstelling Jong Oranje: Raatsie; Rensch (75. Asante), Kasanwirjo, Hato (46. Van Breemen), Meijer (46. Salah-Eddine); Proper (64. Twigt), Van Bommel, Taylor; Manhoef, Ohio, Van Brederode (75. Regeer).

Land Gespeeld Punten Doelsaldo
1. Nederland 4 12 13-0
2. Zweden 4 7 9-1
3. Georgië 4 7 3-3
4. Moldavië 5 6 5-10
5. Noord-Macedonië 3 3 2-4
6. Gibraltar 4 0 1-15
Bekijk hier al onze video's