Jong AZ mag uur ruiken aan bekerstunt

Roda JC had het bijzonder moeilijk met Jong AZ, dat ondanks een voorsprong een half uur voor het einde het zicht op de kwartfinale van KNVB-beker verloor (2-1).

Jong AZ mag uur ruiken aan bekerstunt

Ondanks de aanwezigheid van de ervaren krachten Gijs Luirink, Kew Jaliens en Rogier Molhoek mocht Jong AZ geen probleem zijn voor Roda JC. De Limburgers verslikten zich aanvankelijk echter pijnlijk in de Alkmaarse beloften. Een van de onbekende krachten, Santy Hulst, gaf Jong AZ extra moed. De achttienjarige Leiderdorper, die vorig seizoen nog uitkwam voor derdeklasser RCL, ontsnapte rond de middenlijn aan de Limburgse aandacht. Roda JC kon de aanvaller niet meer achterhalen en zag tot z'n eigen afgrijzen de eerste de beste Alkmaarse kans direct tot een doelpunt worden gepromoveerd.

Maar een stunt zat er niet in voor Jong AZ. Ruim een half uur voor tijd trok Roda JC de stand gelijk. Adil Ramzi kon vrij de 1-1 binnen schieten. Vier minuten later tekende Dieter Van Tornhout voor de tweede Limburgse treffer, die de ploeg van Huub Stevens naar de kwartfinale loodste.

Bekijk hier al onze video's