Jong Ajax alleen koploper na puntenverlies FC Oss en MVV

FC Oss is de status van koploper kwijt. Die eer is weggelegd voor Jong Ajax, dat ook met dank aan Jong PSV alleen aan de leiding gaat in de Jupiler League.

Helmond Sport – Jong Ajax 1-4
Jong Ajax boekte een regelmatige zege op Helmond Sport. De Amsterdamse beloftes kregen daarbij de hulp van de Brabantse gastheren. Na een half uur dankte Carel Eiting zijn openingsdoelpunt aan doelman Stijn van Gassel, die bij het schot van de Ajacied pijnlijk in de fout ging. Helmond Sport kwam nog voor rust langszij via een strafschop van Furghill Zeldenrust, maar hielp Jong Ajax na bijna een uur weer in het zadel. Stephen Warmolts maakte hands, waarna Matteo Cassierra van elf meter de Amsterdammers andermaal op voorsprong bracht. De Colombiaan tikte enkele minuten later attent 1-3 op het scorebord. Dennis Johnsen maakte het karwei in de slotfase met een fraai schot van afstand af.

FC Oss – Jong AZ 0-2
Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van Tom Boere, die afgelopen jaar 33 keer raak schoot voor de Brabantse club en daarmee een transfer naar FC Twente verdiende. Maar ook zonder zijn goalgetter presteerde Oss dit seizoen verrassend goed met tien punten na de eerste vier duels. De aanwezigheid van de spits bracht vrijdag geen geluk.

Ook promovendus Jong AZ presteert goed in de Jupiler League met twee zeges. Daar kwam in Oss een derde succes bij, want de Alkmaarse beloftes keerden met een 0-2 zege huiswaarts. Ricardo van Rhijn, die bij Jong AZ wedstrijdritme opdoet, brak kort na rust de ban. De Club Brugge-huurling was na bijna een uur dicht bij de 0-2, maar zijn vrije trap werd met een knappe redding van Xavier Mous onschadelijk gemaakt. Een kwartier voor tijd maakte Ferdy Druijf aan alle onzekerheid een einde: 0-2.

MVV Maastricht – Jong PSV 0-0
Ook MVV Maastricht moest terrein prijsgeven op Jong Ajax. De formatie van Ron Elsen moest genoegen nemen met een punt als resultaat van de thuiswedstrijd tegen Jong PSV, dat via Mauro Júnior in de eerste helft dicht bij een doelpunt was. Zijn inzet, na voorbereidend werk van Donyell Malen, eindigde op het aluminium. Aan de andere kant kon Marvin Ogunjimi de kansen niet benutten.

De uitslagen en standen vind je op de Jupiler League-pagina.