Jol trekt zich terug als hoofd Technisch Hart bij ADO

Reacties

Martin Jol gaat bij ADO Den Haag een andere rol vervullen. Hij stopt als het hoofd van het Technisch Hart en gaat zich vanuit de club sterk maken voor het realiseren van een gezamenlijke topsportlocatie voor het eerste elftal, de jeugd en de dames in het Zuiderpark.

Jol trekt zich terug als hoofd Technisch Hart bij ADO
© Pro Shots

Algemeen directeur Mohammed Hamdi en trainer Ruud Brood zullen voorlopig de technische zaken voor hun rekening nemen bij ADO. De Hofstedelingen nemen de tijd om op zoek te gaan naar een technisch manager.

Nu de transferperiode is afgelopen acht Jol dit een juist moment om een andere taak te gaan vervullen. Met de terugkeer van Nasser El Khayati beschouwt Jol zijn taak als hoofd van het Technisch Hart als afgerond. De winterse transferperiode was voor ADO een bewogen periode, maar de club denkt nu een mix van talent en ervaring te hebben gevonden die ervoor moet kunnen zorgen dat de ploeg in de Eredivisie blijft.

'Ik denk dat we er alles aan hebben gedaan om ADO op de rails te krijgen', zegt Jol. 'Met de komst van Nasser is de selectie rond en is mijn werk op technisch vlak gedaan. Het is een geschikt moment om me terug te trekken als hoofd van het Technisch Hart, ook omdat de club nu alle tijd krijgt om op zoek te gaan naar een technisch manager. Mijn focus ligt nu breder, maar ik blijf uiteraard beschikbaar om Mohammed en Ruud waar nodig met raad en daad terzijde te staan. Want vanzelfsprekend is en blijft ADO mijn club, ook al ga ik de verrichtingen nu op wat meer afstand volgen.’

Op het beleid van het Technisch Hart met betrekking tot het aantrekken van spelers was wel het een en ander aan te merken. Afgelopen zomer kwamen er vooral jonge spelers die zich moesten ontwikkelen om geld op te leveren, deze winter werden vooral ervaren spelers aangetrokken om het elftal van de broodnodige routine te voorzien. In de voorbije transferperiode trokken Hamdi en Jol samen op bij het binnenhalen van nieuwe spelers. ADO Den Haag benadrukt dat er tussen de twee geen frictie was.

Vanuit zijn nieuwe rol concentreert Jol zich onder meer op de realisatie van een ruimtelijke topsportaccommodatie in het Zuiderpark, waar de profafdeling, de jeugdteams en de dames in een ideaal klimaat moeten kunnen trainen. Dit is belangrijk voor jonge Haagse sporters en de doelstelling van de club om meer doorstroming te bewerkstelligen, maar vormt ook een referentie naar de clubhistorie.

‘We zijn clubicoon Martin dankbaar voor al het werk dat hij het afgelopen jaar heeft verricht', zegt Hamdi. 'En dat geheel belangeloos, iets wat bijzonder is in deze tijd. Mijn samenwerking met Martin als hoofd van het Technisch Hart was intensief, inspirerend en leerzaam. Het op orde brengen van de selectie was vanwege de coronatijd en de beperkte financiële middelen een uitdaging, maar we geloven erin dat de spelersgroep inmiddels ADO Den Haag-waardig is. Daarnaast is de jeugdopleiding klaar voor de toekomst.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.