Jol straft Atouba en houdt hem buiten wedstrijdselectie

Thimothée Atouba is buiten de selectie gelaten voor het Europa League-duel met Dinamo Zagreb. De linksback meldde zich maandag te laat bij Jong Ajax en werd door trainer Martin Jol beboet.

Jol straft Atouba en houdt hem buiten wedstrijdselectie

In de thuiswedstrijd tegen Jong PSV zou Atouba speeltijd krijgen, maar de Kameroener was niet op tijd. Daardoor waren er voor hem geen speelminuten en de slechte beurt had bovendien verdere consequenties voor Atouba. De 49-voudig international maakt geen deel uit van de selectie voor het thuisduel met Dinamo Zagreb.

'Het scheen allemaal een misverstand te zijn', aldus Jol tegen het ANP. 'Hij komt uit Afrika en daar spreken ze Frans maar ook wel Engels. In Nederland is half vier gewoon half vier. In het Engels is 'half four' ook wel eens half vijf. We hebben hem toch maar een boete gegeven. Hij zit nu ook niet bij de selectie. We hebben behoefte aan spelers die serieus met hun vak bezig zijn. Hij had wel bij de selectie gezeten als hij gewoon op tijd was geweest.'

Jol haalde Atouba afgelopen zomer naar Ajax. De trainer had eerder al met de linksback samengewerkt bij Tottenham Hotspur en Hamburger SV. Atouba heeft sinds zijn komst maar weinig indruk gemaakt, hij speelde slechts één competitiewedstrijd voor de Amsterdamse ploeg.

Urby Emanuelson geldt als eerste keus op de linksbackpositie, terwijl Jol eerder deze week opvallende uitspraken deed over Vurnon Anita. 'Hij is rechtsbenig, maar heeft het in zich een uitstekende linkervleugelverdediger te worden. Een nieuwe Philipp Lahm.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen