Jol positief na exit: 'Elk nadeel heeft een voordeel'

Het Europa League-avontuur van Fulham eindigde woensdag door een late treffer van Odense BK (2-2). Manager Martin Jol was ook positief na de teleurstellende avond.

'Het is waarschijnlijk de dertigste wedstrijd van het seizoen voor sommigen', zei Jol, die met zijn ploeg al veertien duels in Europa afwerkte. 'Dat is geen excuus, omdat we een ploeg hebben die een voorsprong moet kunnen vasthouden. We stonden 2-1 voor en hadden dertig seconden voor het einde slim genoeg moeten zijn om ze op hun helft te houden.'

In de laatste minuut maakte Djiby Fall de achterstand van Odense BK ongedaan. De ongeslagen thuisreeks van The Cottagers kreeg daarmee wel een vervolg (19de duel op rij zonder nederlaag), maar de remise betekende wel de uitschakeling in de Europa League voor Fulham.

'Het is volgens mij een grote klap', zei Jol na het 2-2 gelijkspel op Craven Cottage. 'Maar elk nadeel heeft een voordeel. Ik zag positieve dingen in de eerste helft. Bijvoorbeeld hoe we de tegenstander onder druk zetten.'

Ook het optreden van enkele beloftes deed Jol goed. 'Marcel Gecov deed het goed, net als Kerim Frei. Frei is een grote belofte. En vergeet niet dat Danny Murphy niet kon spelen en dat Steve Sidwell niet fit was. Matthew Briggs deed zoals gebruikelijk goed werk in de Europese wedstrijden.'

Fulham heeft weinig gelegenheid zich te herstellen van de tegenvaller. De Londense formatie, die net boven de degradatiezone bivakkeert, wacht een zwaar programma in de Premier League. In de komende vijf duels zijn onder anderen Manchester United, Chelsea en Arsenal de tegenstanders. Foto: VI Images