John Lammers looft vechtlust van 'vermoeid' Heracles

Heracles-trainer John Lammers loofde na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle de vechtlust van zijn team. Na een zware week met wedstrijden tegen Volendam en AZ boog Heracles een 0-1 achterstand in de laatste 25 minuten helemaal om en dat deed de coach goed: 'We hebben in ieder geval laten zien dat we karakter hebben.'

Heracles Almelo
2 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

'We hebben onze koppies niet laten hangen vandaag', steekt Lammers van wal bij ESPN. 'Na de achterstand zag je bij ons echt de wil om te winnen. Eigenlijk zouden we voortaan met een 0-1 achterstand moeten beginnen, haha. Voor de tegengoal misten we nauwkeurigheid en was de eindpass net niet goed. We liepen ook steeds te ver terug, maar dat zijn leerprocessen.'

Emil Hansson was bij de club uit Almelo zondag de gevierde man. In de 69ste minuut schoot hij een penalty binnen, waarna hij in de 82ste minuut Heracles de drie punten bezorgde. De aanvaller geeft na de wedstrijd aan dat vermoeidheid de reden was waarom Heracles het eerste uur niet goed voor de dag kwam.

'Het was denk ik een mix van vermoeidheid en een gebrek aan concentratie. Het was heel matig van onze kant. We zijn het ook niet gewend om twee wedstrijden te spelen. Gelukkig konden we er doorheen komen. In de tweede helft speelden we richting de supporters. Dat gaf ons net dat beetje extra. Ik ben blij met de overwinning, dit geeft ons een boost.'

In de kleedkamer van PEC Zwolle was het 'muisstil' na de nederlaag, geeft Johnny Jansen aan. De coach baalde als een stekker omdat zijn ploeg 'gewoon stopte met voetballen'. 'Terwijl dat nu juist een van onze kwaliteiten is. Bij ons moet alles top zijn om top te kunnen zijn, dus moeten we kijken hoe we dit kunnen doorzetten naar negentig minuten. Over de eerste helft was ik namelijk wel tevreden, maar we vergeten onszelf te belonen.'

Op de Eredivisie-ranglijst staat Heracles nu zevende met elf punten. PEC Zwolle blijft op zeven punten staan en is elfde.