'John Hart' maakt debuut voor Torino, Gignac blijft in Mexico

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

'John Hart' maakt debuut voor Torino, Gignac blijft in Mexico

• Barcelona scheen interesse te hebben in André-Pierre Gignac. De Franse spits bleef toch bij zijn Mexicaanse werkgever Tigres en gezien deze gemiste kans zal van interesse van andere clubs voorlopig nog geen sprake zijn…

• Heeft Torino zich nu versterkt met Joe Hart of John Hart? De Italiaanse club moet in ieder geval nog wennen aan de spelling van de naam van de doelman die onlangs overkwam van Manchester City.

Match of the Day-presentator Gary Lineker denkt de reden wel te weten.

• Geen kale kop voor Sampdoria-president Massimo Ferrero. Voor het duel met AS Roma zei de preses zijn weelderige haardos af te scheren als zijn ploeg zou winnen. Lang leek zijn ploeg te gaan zorgen voor een stunt, maar in de slotfase trok AS Roma de zege alsnog naar zich toe (3-2). En dus kon Ferrero zijn scheerapparaat weer opbergen.

• Vrouwenvoetbal saai? Kijk dan eens naar onderstaande video. In een duel met Iowa scoort een speelster van thuisploeg Colorado Buffaloes na een wel heel spectaculaire ingooi van Danica Evans. Gelukkig hebben we de beelden nog, en de dame haar voortanden.

Zlatan Ibrahimovic heeft veel vertrouwen in zijn jonge ploeggenoot Marcus Rashford. De Zweedse spits was lovend over de aanvaller na zijn invalbeurt tegen Manchester City: 'Als de tijd rijp is, zal hij alles overnemen.' Voorlopig hoopt Zlatan toch vooral dat Zlatan de beste is.

Franck Ribéry stond goed voor schut op de training van Bayern München. Hermann Gerland speelde de Franse aanvaller behendig door de benen. Gerland is geen jong talent van Bayern, maar de assistent-trainer van 62 jaar.

• Liverpool-manager Jürgen Klopp en zijn bril, het blijft een verhaal apart. Ook tegen Leicester City ging het mis bij het uitbundig juichen. Daar had de bevlogen Duitser trouwens wel alle reden toe door de 4-1 overwinning op titelverdediger Leicester City in de Premier League. BBC-analyticus Ian Wright stelde bij Match of the Day voor dat Klopp een touwtje vast laat maken aan zijn bril.

• De goal doet aan treffers van Zlatan Ibrahimovic denken, maar kwam toch echt op naam van FC Lisse-speler Rik 'De Tovenaar' Vermeulen.

Marek Hamsík maakte zaterdagavond zijn 82ste competitiedoelpunt voor Napoli, eentje meer dan Diego Maradona. 'Natuurlijk ben ik daar persoonlijk blij mee, maar de teamprestatie geeft meer voldoening.' Hamsík toonde na afloop van de 3-0 zege op Palermo aan rijp te zijn voor een functie als politicus.

• Hoe het was om in de Old Firm te spelen tegen Joey Barton, luidde de vraag aan Celtic-aanvoerder Scott Brown bij de persconferentie na de 5-1 zege van Celtic op Rangers. 'Makkelijk. Nee, het was echt geen probleem. Het was eigenlijk niet eens een gevecht. Het is was meer als mannen die tegen jongens speelden.' Wij raden Brown aan vooral zijn scheenbeschermers niet te vergeten voor de volgende confrontatie met bad boy Barton.

• Voetballen in Schotland is een hele belevenis, zo weet Nick van der Velden uit ervaring. De middenvelder staat momenteel onder contract bij Dundee United. Van der Velden en co wonnen op het tweede niveau zaterdag met 1-3 op bezoek bij Dunfermline. Een wedstrijd waarover in huize Van der Velden nog lang gesproken wordt.

'Munsterman en Van der Laan hebben Twente eigenhandig afgebroken.'
Gerald van den Belt, oud-directeur van FC Twente, heeft weinig medeleden met oud-bestuurders Joop Munstermann en Aldo van der Laan na de financiële malaise bij FC Twente. Van den Belt deed zondagochtend zijn verhaal bij De Tafel van Kees (FOX Sports).

John Obi Mikel haalde met het Nigeriaanse voetbalelftal brons op de Olympische Spelen in Brazilië, maar dat is niet aan de steun van de nationale voetbalbond te danken. De Chelsea-middenvelder is tegenover Goal.com open over de gang van zaken. 'Ik denk dat ik wel 36.000 euro heb uitgegeven, maar ik moest het doen. Soms was er geen eten, soms was er geen trainingsveld en soms was er geen vervoer naar een training toe. Samen met de coach heb ik alles opgelost.'

'Op den duur is het bondscoachschap een heel mooie baan, maar het is een totaal andere functie dan clubtrainer.'
• Mocht de KNVB in de (verre) toekomst weer in de problemen raken met de staf van het Nederlands elftal, dan kan een telefoontje naar PSV-trainer Phillip Cocu geen kwaad. (NOS)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.