Johan Cruijff Arena behoudt vier EK-wedstrijden

Reacties

De KNVB blijft aan boord als speelstad van het uitgestelde EK. Volgend jaar worden er drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld in de Johan Cruijff Arena.

Johan Cruijff Arena behoudt vier EK-wedstrijden
© Pro Shots

Vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA had de organisatie gekozen voor een afwijkende opzet: een toernooi dat in twaalf verschillende speelsteden door heel Europa wordt gehouden. Dat plan blijft ondanks de coronacrisis overeind.

Eerder sloten de meeste andere steden en stadions ook al nieuwe contracten met de toernooiorganisatie, maar nog niet allemaal. UEFA-baas Aleksander Ceferin dreigde vorige maand dat het aantal stadions kon worden teruggeschroefd als er op nationaal niveau niet snel een akkoord zou komen.

'Ik ben blij met de bevestiging van de status van speelstad voor Amsterdam', zegt toernooidirecteur Gijs de Jong. 'Er was bij mij nooit enige twijfel over, maar zoiets moest wel opnieuw netjes geregeld worden met de nationale overheid, de gemeente Amsterdam, Schiphol en de Johan Cruijff Arena. Dat is nu gebeurd.'

Het Nederlands elftal behoudt daarmee het thuisvoordeel in de groepsfase. De openingswedstrijd wordt volgend jaar op 11 juni gespeeld en de finale op 11 juli 2021.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.