Jeugdcoach Gerrard krijgt eigen ploeg bij Liverpool

Reacties

De trainersloopbaan van Steven Gerrard begint van de grond te komen. De 36-jarige oud-speler van Liverpool is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van de Onder 18-ploeg van The Reds.

Jeugdcoach Gerrard krijgt eigen ploeg bij Liverpool

Gerrard werkt sinds februari al in de jeugdopleiding van Liverpool, waarvoor hij als speler in zeventien seizoenen liefst 710 officiële wedstrijden speelde. Na een avontuur in de Verenigde Staten bij Los Angeles Galaxy zette hij een punt achter zijn spelersloopbaan en kreeg de clubicoon de afgelopen maanden de kans zich te ontplooien in een vrije rol waarbij hij jeugdspelers van advies voorzag.

Komende zomer komt er een plekje vrij bij de Onder 18-ploeg van Liverpool, omdat de huidige coach Neil Critchley de leiding krijgt over het Onder 23-elftal. Gerrard is blij dat hij nu de mogelijkheid krijgt om zijn eigen team te trainen. 'Ik heb de afgelopen tijd een hoop geleerd van de technische staf en we hadden het gevoel dat het voor mij nu tijd was een eigen team te trainen.'

Alex Inglethorpe, hoofd jeugdopleiding van Liverpool, denkt dat Gerrard met zijn ruime ervaring als topspeler veel kan betekenen voor de talenten van de club. 'De Onder 18-spelers kunnen ontzettend veel leren van iemand als Steven. We twijfelen er niet aan dat hij enorm succesvol zal zijn in deze nieuwe baan', zegt Inglethorpe op de clubwebsite.

De laatste drie maanden heeft Gerrard zich al bewezen bij het begeleiden van jeugdspelers. 'De ervaring en kennis die Steven met zich meebrengt, is van onschatbare waarde. Hij kan onze talenten fantastisch begeleiden en van advies voorzien. Dit is voor hem het perfecte moment de volgende stap te zetten in zijn loopbaan als trainer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.