Japan voorkomt valse start op Azië Cup, Ueda pikt doelpunt mee

Japan is de Azië Cup zondag begonnen met een overwinning op Vietnam. Voor Ayase Ueda was geen basisplaats weggelegd, maar de Feyenoord-aanvaller liet zich als invaller zien door het laatste doelpunt van de Japanners voor zijn rekening te nemen (4-2).

Japan
Japan
4 - 2
Vietnam
Vietnam

Ueda begon het duel in het Al Thumama Stadium in Doha als wisselspeler. Vanaf de bank zag de Feyenoorder zijn landgenoten op voorsprong komen door een doelpunt van Takumi Minamino. Daarna beet Vietnam verrassend van zich af. Dat resulteerde zelfs in een voorsprong van 1-2, maar Minamino bracht Japan nog voor rust langszij.

Na de pauze trok Japan de wedstrijd naar zich toe. Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Keito Nakamura. De voormalig aanvaller van FC Twente krulde heerlijk binnen en nam de derde Japanse treffer voor zijn rekening (3-2). Het slotakkoord was voor Ueda, die als invaller voor de 4-2 zorgde.

Bij Japan begonnen Yukinari Sugawara (AZ) en Ko Itakura (ex-FC Groningen) in de basis. Sugawara werd in de 77ste minuut gewisseld. Ritsu Doan (ex-FC Groningen- en PSV) kwam net als Ueda als invaller in het veld.