Janssen kan zich na troosteloos duel met Fener richten op Oranje

Vincent Janssen heeft zijn heldenrol in de derby tegen Besiktas geen goed vervolg kunnen geven. Tegen subtopper Akhisar kon de spits geen potten breken. Fenerbahçe verloor: 1-0.

Janssen had het niet makkelijk tegen zijn directe bewakers, ondanks dat zijn creatieve teamgenoten Giuliano en Mathieu Valbuena om hem heen zwierven. De spits kreeg ook al vroeg in het duel geel, nadat hij stevig doorstapte op zijn tegenstander. Janssen hield Fernandao en aanwinst Roberto Soldado op de bank, terwijl Robin van Persie nog steeds niet bij de selectie zat wegens een knieblessure.

In de eerste helft werd er niet gescoord, een kwartier in het tweede bedrijf kwam Akhisar verrassend op voorsprong. Fenerbahçe leed balverlies op eigen helft en via invaller Onur Ayik schakelde de thuisploeg snel. Hij schoof de bal tussen de benen van goalie Carlos Kameni door. Enkele minuten na de openingstreffer ging Fenerbahçe aanvallender spelen, via de inbreng van een extra spits. Roberto Soldado kwam naast Janssen te staan, die achttien minuten voor tijd echter afgelost werd door een andere spits (Aatif Chahechouhe).

Zonder Janssen wist Fenerbahçe geen doelpunt meer te forceren, de hoofdstedelingen kregen zelfs nog twee keer rood in de slotfase. Alper Potuk ging hard door op zijn tegenstander, hij mocht direct inrukken. Martin Skrtel kreeg zijn tweede gele kaart voor een handsbal.

Door de winst gaat Akhisar over de club uit Istanbul heen. Fenerbahçe staat momenteel vijfde in de Turkse competitie, maar kan later in de speelronde verder afzakken op de ranglijst. Janssen kan zich na de zeperd richten op het Nederlands elftal. Oranje staat voor een cruciale interlandperiode, met wedstrijden tegen Wit-Rusland (7 oktober) en Zweden (10 oktober). Maandagavond verzamelen de spelers zich in Noordwijk.