Janssen heeft baat bij Leerdam: 'Heb me wel vermaakt'

Trainer Peter Bosz en routinier Theo Janssen waren om verschillende redenen blij met de eerste overwinning van dit seizoen. De middenvelder van Vitesse luisterde het duel met Heracles Almelo op met een uitstekend optreden.

Janssen heeft baat bij Leerdam: 'Heb me wel vermaakt'

'Ik heb me wel vermaakt vandaag', glimlachte Janssen (foto) in gesprek met FOX Sports. 'Ik heb nu iets meer vrijheid in het veld met Kelvin Leerdam naast me. Kelvin is iemand die de hele wedstrijd gaat, maar ook direct weer terugkomt. Daardoor kon ik iets dieper spelen en dat is wel lekker.'

'Maar de uitslag had vandaag wel groter kunnen en moeten zijn. We hebben gewonnen en dat is het allerbelangrijkste', legde Janssen uit. Behalve Janssen keek zijn nieuwe coach ook genoegzaam terug op zijn debuutwedstrijd tegen de club die hij de laatste jaren diende.

'Dit is de beste wedstrijd die wij tot dusver hebben gespeeld. We creëerden veel kansen en hebben nauwelijks iets weggegeven, dus ik kan tevreden terugkijken', aldus Bosz, die te kampen heeft met de nodige afwezigen. 'De selectie is smal op dit moment. Maar het is niet zo dat ik denk: oh god, als dat maar goed gaat.'

'Vandaag hadden we vijftien man beschikbaar. Dat is niet veel. Maar goed, je kan er elf opstellen en je mag drie keer wisselen, dus we hebben het gered', legde de coach uit. 'Het is echter wel duidelijk dat we nog versterking nodig hebben.' Ondanks de nodige afwezigen kon Bosz wel beschikken over Giorgi Chanturia.

De Georgiër wacht nog steeds op de uitspraak van FIFA omtrent zijn schorsing die hij eerder opliep bij Alania Vladikavkaz. 'Hij heeft het geweldig gedaan. Ik hield er lange tijd geen rekening mee, maar we hebben die schorsing tot op heden niet ontvangen en ik kon hem dus gewoon opstellen', aldus Bosz over de speler voor wie een schorsing van acht wedstrijden in het verschiet ligt.

Heracles AlmeloWaar Bosz en Janssen met een goed gevoel uitkijken naar de return van komende donderdag tegen Petrolul Ploiesti (eerste duel 1-1) in het toernooi om de Europa League, was Heracles Almelo-trainer Jan de Jonge ontevreden over het timide spel van zijn ploeg.

'We waren te veel onder de indruk van Vitesse. Ook zat een aantal jongens niet goed in de wedstrijd. In de tweede helft was het heel redelijk en ging het spel heen en weer. Het had toen net zo goed 7-5 kunnen worden. Maar het is jammer dat het op deze manier is gelopen', concludeerde De Jonge.

Bekijk hier al onze video's