Janssen baalt: 'Voelt alsof we nul punten hebben'

Volgens spits Vincent Janssen had Oranje de hele wedstrijd het vertrouwen in een goed resultaat tegen Zweden, ondanks de achterstand vlak voor rust door een goal van Marcus Berg. Nederland hield uiteindelijk een punt over aan het duel in Solna.

'We hebben de hele tijd het geloof gehad dat we een gelijkspel of zege zouden pakken, want we waren drie klassen beter. De beste kansen waren voor ons. We moeten op voorsprong komen in de eerste helft, maar dan komen zij op 1-0', zegt Janssen tegenover de NOS.

Voor de centrumaanvaller van Oranje voelde de 1-1 als een nederlaag. 'Het is balen dat we nu met één punt staan. Het voelt alsof we nul punten hebben. Iedereen zit met de koppen naar beneden in de kleedkamer, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn hoe we hebben gespeeld.'

Janssen ziet het daarom positief in voor het Nederlands elftal. 'We moeten verder met hoe we nu spelen. We hebben gespeeld op de manier hoe wij hebben willen spelen. Het was Nederlands elftal-waardig. Het enige wat eraan ontbrak is meer goals.'

De afronding bij Oranje liet te wensen over tegen de Zweden. 'Dat is niet goed en moet beter. Dat weet iedereen. Het mag niet gebeuren in deze wedstrijden, want die ballen moeten er gewoon in. Maar we kunnen allemaal scoren. Dat is het probleem niet, alleen vandaag lukte het niet', aldus Janssen, die zijn zevende interland speelde.