Jansen niet benaderd door Feyenoord of Ajax: 'Twee interessante gesprekken gehad'

Reacties

Pascal Jansen (51) is niet benaderd door Ajax of Feyenoord. De bij AZ ontslagen coach werd vooral gelinkt aan de vacature in Amsterdam, maar heeft nog niet gesproken met de nummer vijf van de Eredivisie.

Jansen niet benaderd door Feyenoord of Ajax: 'Twee interessante gesprekken gehad'
© Pro Shots

Bij Studio Voetbal kreeg Jansen de vraag of hij al door Ajax of Feyenoord benaderd is. 'Nee', was het eerlijke antwoord van de oefenmeester, die sowieso niet om de hete brij heen draaide en directe antwoorden gaf op de vragen over zijn toekomst. Concrete aanbiedingen kreeg Jansen nog niet na zijn noodgedwongen vertrek uit Alkmaar. 'Maar ik heb wel twee hele interessante gesprekken gehad', reageerde de coach uitgebreider.

Dat gaat in elk geval om Spartak Moskou, de club waar hij niet aan het werk gaat, en ook werd het Poolse Lech Poznań genoemd in de media. Dat wilde Jansen niet bevestigen noch ontkennen. 'Dat waren prachtige gesprekken en ik heb mooie clubs bezocht in de afgelopen maanden. Ze zijn voorbij gekomen in de media, ja', glimlachte Jansen, die min of meer liet doorschemeren dat er contact was met die clubs.

Ajax heeft toen Jansen nog actief was bij AZ wél gepolst of de coach belangstelling had in een dienstverband, maar dat liep al vrij snel uit op een dood spoor. Ook dit seizoen kreeg de coach aanbiedingen toen hij nog actief was in Alkmaar. 'Toen heb ik uitgesproken dat ik loyaal ben aan AZ, omdat ik daar twee jaar had verlengd en het naar mijn zin had. Maar op dit moment speelt er niets.'

Dat Jansen bij AZ vervolgens voortijdig werd ontslagen, deed de coach pijn. Hij ziet drie hoofdredenen waarom hij moest vertrekken: allereerst de goede start waaruit hoge verwachtingen kwamen, maar ook de transferkeuzes van AZ in de afgelopen zomer én het feit dat AZ, anders dan concurrent FC Twente, wel de groepsfase van Europa inging.

'We hadden een goede start na een goede voorbereiding. Maar we hadden Europees voetbal na een zomer, waarin vijf spelers vertrokken. Dan kan er grilligheid ontstaan', zei Jansen. 'Zeker als de dragende spelers wat uit vorm zijn, dan kan dat gebeuren. Voor mij was dat geen reden om zenuwachtig te worden, omdat het bij het proces hoort. De stabiliteit van de goede start, hebben ze tot de dag van vandaag profijt van gehad.' Tot speelronde tien stond AZ op de tweede plaats, uiteindelijk werd de club zonder Jansen vierde.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer P. Jansen
Meer over P. Jansen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.