Jans gelooft in Groningse surprise: 'Ahmad kan gaan verrassen'

Reacties

Van het rijtje nieuwelingen bij FC Groningen is Ahmad Mendes Moreira de opvallendste naam. Technisch manager Ron Jans denkt dat de 23-jarige aanvaller weleens een revelatie kan worden in de Eredivisie.

Jans gelooft in Groningse surprise: 'Ahmad kan gaan verrassen'

Mendes Moreira speelde afgelopen seizoen nog voor het Kozakken Boys van Danny Buijs, nu ook zijn trainer in Groningen. 'Het is altijd afwachten of zo'n speler het ook op het hoogste niveau kan laten zien. Maar wij hebben dat geloof. Ahmad zou dit seizoen weleens kunnen gaan verrassen', zegt Jans in gesprek met Voetbal International over de aanvaller die afgelopen seizoen veertien keer scoorde in de Tweede Divisie en in de voorbereiding tot nu toe twee keer trefzeker was voor Groningen. 

Van de andere nieuwe gezichten in de Groningen-selectie zijn Mateo Cassierra (gehuurd van Ajax) en Jeffrey Chabot (tot vorige week Spartaan) de enige echte aanwinsten. Ritsu Doan en Deyovaisio Zeefuik, inmiddels definitief overgenomen van respectievelijk het Japanse Gamba Osaka en Ajax, speelden immers al voor de groen-witten. Ruben Jenssen deed dat vóór zijn uitleenperiode aan 1. FC Kaiserslautern ook. Verder zijn er nog de eigen jongens Lars Kramer, Gerald Postma, Jan Hoekstra en Michael Breij die aansluiten.

Lees in de VI van deze week of op VI Pro het hele verhaal over de voorbereiding van FC Groningen. De eerste tekenen onder de nieuwe trainer, oud-speler Danny Buijs, zijn ronduit positief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.