Janmaat tevreden met rentree in basis bij Heerenveen

SC Heerenveen-verdediger Daryl Janmaat maakte zondag in uitwedstrijd tegen NAC Breda (2-0 zege) zijn rentree in de basisploeg bij de Friezen. De rechtsback stond op 17 oktober voor het laatst aan de aftrap van een duel.

Janmaat tevreden met rentree in basis bij Heerenveen

Janmaat zou eigenlijk op de bank plaatsnemen, maar door de blessure van aanvoerder Michel Breuer deed trainer Jon Rans een vervroegd beroep op de back. 'Ik zou vorige week tegen NEC al spelen, maar toen raakte ik geblesseerd. Nu had Michel pech en ik geluk,' vertelt Janmaat op de officiële clubsite.

'Als je zo'n tijd niet in de basis hebt gespeeld, is het even wennen. Daarom heb ik in het begin vooral verdedigend gespeeld, daarna heb ik me ook aanvallend laten zien. Dat is toch mijn kracht, lekker mee naar voren gaan. Het ging goed.'

Mika Väyrynen kreeg tegen de Bredanaars alweer zijn zevende gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst voor het duel met AZ. 'Als ik een kaart krijg, speel ik meestal wel goed. Maar zeven kaarten is voor mij wel te veel. Daar moet ik aan werken,' vertelt de Fin.

Door de zege kunnen de Friezen weer omhoog kijken. 'We moeten vooral niet te veel naar de ranglijst kijken, maar gewoon van wedstrijd naar wedstrijd leven. De play-offs moeten we zeker kunnen halen. Nu moeten we thuis ook van AZ winnen. Als we met dezelfde mentaliteit spelen als vandaag liggen er mogelijkheden.'
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's