Janmaat heeft flink aandeel in volgende klap voor Conte

Reacties

Titelverdediger Chelsea heeft maandagavond op bezoek bij Watford dankzij een glansrol van Daryl Janmaat al de zesde nederlaag van dit Premier League-seizoen geleden: 4-1. De Nederlander had, onder meer met een heerlijke goal, een flink aandeel in de nieuwe nederlaag voor de veelbesproken manager Antonio Conte.

Janmaat heeft flink aandeel in volgende klap voor Conte

Conte eiste in aanloop naar het competitieduel een openlijke steunbetuiging van de clubleiding aan zijn adres. De Italiaan, die veelvuldig genoemd wordt als nieuwe bondscoach van zijn land, lag door de tegenvallende prestaties immers flink onder vuur, met de 3-0 nederlaag in eigen huis tegen AFC Bournemouth als laatste tegenvaller.

Bakayoko
Bij Watford, dat met Janmaat en Marvin Zeegelaar in de basis startte, bleek al snel dat Chelsea opnieuw een zwaar duel zou krijgen. The Blues opereerden slordig en Bakayoko symboliseerde het matige optreden. De afgelopen zomer van AS Monaco overgekomen middenvelder leverde bijna iedere bal in en pakte tussen de 25ste en de 30ste minuut twee gele kaarten, de eerste na een overtreding op Étienne Capoue en de tweede toen hij doorging op Richarlison nadat hij de bal te ver voor zich uit had gespeeld. De door arbiter Mike Dean makkelijk gegeven tweede kaart zorgde er wel voor dat Chelsea een uur lang met een man minder verder moest.

Zonder Willian, die na de rode kaart direct werd vervangen door Cesc Fàbregas, kwam Chelsea vlak voor rust ook nog op achterstand. Janmaat stuurde met een prima steekbal Gerard Deulofeu weg en Chelsea-goalie Thibaut Courtois was te laat om de Spanjaard reglementair af te stoppen. Zijn overtreding resulteerde in een strafschop, die werd benut door Troy Deeney: 1-0.

Na rust waren er kansen voor Watford, maar Deulofeu, Richarlison en Abdoulaye Doucoure zagen hun pogingen aanvankelijk geen doel treffen. Chelsea hield hoop en ging met debutant Olivier Giroud als stormram op zoek naar de gelijkmaker. Die 1-1 kwam er ook, al was dat te danken aan individuele klasse. Eden Hazard krulde de bal fraai in de verre hoek.

Glansrol
Lang kon Chelsea niet genieten van de gelijke stand, want twee minuten later was er opnieuw een glansrol voor Janmaat. Na een fraaie combinatie met Roberto Pereyra dribbelde hij door het Chelsea-zestienmetergebied en prikte de 2-1 binnen. Deulofeu, een van de andere uitblinkers, maakte er vervolgens ook nog 3-1 van. Pereyra maakte de pijnlijke nederlaag voor Chelsea met een tegendraads schot helemaal compleet: 4-1.

Chelsea verzuimt daardoor te profiteren van het puntenverlies dat Liverpool leed tegen Tottenham Hotspur en blijft vierde. Het gat naar koploper Manchester City is al negentien punten, waardoor de kritiek op Conte alleen maar zal toenemen. Watford, dat het seizoen zo goed begonnen was, pakte pas de tweede overwinning in de laatste dertien Premier League-duels. Coach Javi Gracia, de opvolger van de ontslagen Marco Silva, is daardoor met dertig punten de nummer elf in Engeland.

Daryl Janmaat was zeer belangrijk voor Watford vanavond, bij zowel de 1-0 als de 2-1 vertolkte hij een hoofdrol.
Daryl Janmaat was zeer belangrijk voor Watford vanavond, bij zowel de 1-0 als de 2-1 vertolkte hij een hoofdrol.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.