'Jammer dat Hyballa langs de lijn karikatuur geworden is'

Reacties

Danny Hoekman is van mening dat NEC-trainer Peter Hyballa extra sturing nodig heeft. De technisch adviseur van de Nijmegenaren snapt dan ook wel dat de club voorstelde een ervaren assistent aan te stellen.

'Jammer dat Hyballa langs de lijn karikatuur geworden is'

Hyballa werd medio 2016 aangesteld als opvolger van de naar FC Groningen vertrokken Ernest Faber. De Duitser komt met zijn uitspraken en fanatieke manier van coachen regelmatig in het nieuws, maar dat heeft nog niet geleid tot grootse prestaties met NEC. De Nijmegenaren staan vier wedstrijden voor het einde van de competitie op een zestiende plaats in de Eredivisie en moeten na een vrije val vrezen voor degradatie. NEC verloor tien van de laatste elf competitieduels.

'Net als mijn vroegere trainer Co Adriaanse kan Peter een ploeg top- en topfit krijgen. Jammer dat hij door zijn gedrag langs de lijn een karikatuur geworden is. Het vele wisselen van spelers en systemen is het vertrouwen niet ten goede gekomen. Ik kan me voorstellen dat je dan als club maatregelen neemt, al is het erg kort voor het einde', vertelt Hoekman in een uitgebreid interview met VI.

Hoekman ziet Hyballa - die zelf niet zit te wachten op uitbreiding van zijn staf - wel als een coach met potentie. 'Peter is een talentvolle, bevlogen en rebelse trainer. Enige sturing heeft hij op dit niveau zeker nodig, anders vliegt hij letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Hij moet zich kwetsbaarder durven opstellen, dat is juist zijn kracht.'

In het contract van Hyballa is een bepaling opgenomen dat hij bij handhaving trainer blijft van NEC. Van een voortijdig vertrek van de bevlogen coach is sowieso geen sprake. 'Ik heb nog honderd procent vertrouwen in Peter Hyballa', aldus technisch directeur Edwin de Kruijff.

In een uitgebreid verhaal in de nieuwe VI neemt Danny Hoekman geen blad voor de mond over de situatie waarin NEC verkeert. Dit verhaal is uiteraard ook te lezen op VI PRO.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.