'Ja, een Afrikaans land kan dit jaar wereldkampioen worden'

Reacties

Aliou Cissé ziet geen reden waarom een Afrikaans land dit jaar geen wereldkampioen zou kunnen worden. Volgens de bondscoach van Senegal is het duidelijk dat de tijden zijn veranderd.

'Ja, een Afrikaans land kan dit jaar wereldkampioen worden'
© Pro Shots

In de geschiedenis van het voetbal gebeurde het nog nooit dat een Afrikaans land zich tot beste van de wereld kroonde. Sterker nog: een land uit dit continent bereikte nog nooit de laatste vier. Cissé denkt echter dat Afrikaanse teams voor dit jaar vertrouwen kunnen hebben in een historisch WK.

Senegal won vrijdag met 1-3 van gastland Qatar en blijft daardoor in de race voor een plekje in de knock-outfase. In de groep van Oranje speelt de ploeg van Cissé dinsdag tegen Ecuador. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de achtste finales; bij een gelijkspel gaat Ecuador verder.

Het is duidelijk dat Cissé met vertrouwen naar de beslissende speeldag toeleeft. 'Kijk eens naar wat er tijdens dit WK al is gebeurd', zei de bondscoach van Senegal. 'Er zijn heel veel verrassingen, David die Goliath heeft neergehaald. Japan dat wint van Duitsland, Saoedi-Arabië dat Argentinië verslaat… Het bewijst dat alles mogelijk is.'

'Alle landen die hier zijn, zijn competitief', vervolgde Cissé. 'Het is niet meer hetzelfde als dertig jaar geleden, toen de grote landen de kleinere landen vernederden. Ik denk dat er nog wel meer verrassingen zullen volgen. Ja, een Afrikaans land kan dit jaar wereldkampioen worden. En ik hoop natuurlijk dat dat land Senegal is.'

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.