Italië-Servië gestaakt na wangedrag hooligans

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Italië en Servië is na zes minuten gestaakt. Verantwoordelijk voor het stilleggen waren de uit Servië meegereisde hooligans die het Stadio Luigi Ferraris leken te willen slopen. Zij hadden eerder al rellen veroorzaakt en zelfs hun eigen keeper Vladimir Stojkovic aangevallen.

Italië-Servië gestaakt na wangedrag hooligans

De rellen begonnen al overdag in Genoa waar Servische 'fans' vernielingen aanrichtten en vechtpartijen aangingen. Aangekomen bij het Stadio Luigi Ferraris zochten de hooligans ruzie met de Italiaanse politie en gingen onverminderd verder met het slopen van objecten. De wilde horde bestormde zelfs de spelersbus van de eigen nationale ploeg, er werden rookbommen gegooid. Ook gingen de hooligans op de vuist met doelman Vladimir Stojkovic.

Eenmaal binnen in het stadion klom de meute bivakmutsen op de plexiglasmuur die het uitvak omzoomt. De hooligans knipten met tangen het veiligheidsnet los dat over het vak was gespannen. Vervolgens werd van alles op het veld gegooid en besloot scheidsrechter Craig Thomson de teams, die al twintig minuten op het veld waren, terug naar de kleedkamers te sturen.

De furieuze Servische aanhang stak van alles in brand. Ondanks dat de oproerpolitie de orde probeerde te herstellen trokken de hooligans zich niet terug. Zij ondernamen een poging de plexiglasmuur te breken maar desondanks eiste de UEFA dat de wedstrijd zou doorgaan.

Uiteindelijk begon het duel met een fikse vertraging alsnog. Stojkovic was dermate mishandeld door zijn eigen fans dat hij niet in staat was op de bank te zitten. Het gedrag van de fans kreeg op het veld al snel een vervolg. Vitesse-speler Slobodan Rajkovic zette een dwaze tackle in op Andrea Pirlo. Arbiter Thomson was veel te coulant met een gele kaart.

Toen na zes minuten spelen wéér het nodige op het veld werd gegooid, waarbij diverse voorwerpen Italië-goalie Emiliano Viviano nét niet raakten, besloot Thomson na lang overleg in de middencirkel de wedstrijd te staken.

Bekijk hier al onze video's