Italië schrikt van 'misdaad van een straatcrimineel' in Serie B-wedstrijd

Reacties

Een rode kaart in de wedstrijd tussen Cittadella en SPAL in de Serie B houdt de gemoederen bezig in Italië. Diep in de blessuretijd werd middenvelder Simone Branca van Cittadella weggestuurd, toen hij zijn noppen langs het hoofd van Salvatore Esposito haalde. De wedstrijd werd zaterdag gespeeld. 

Italië schrikt van 'misdaad van een straatcrimineel' in Serie B-wedstrijd
Cittadella
Cittadella
0 - 0
SPAL
SPAL

Beide spelers stonden eerst met de hoofden tegen elkaar, waarna Esposito werd weggeduwd door Branca en op de grond terechtkwam. Branca liep toen langs hem en plaatste zijn schoen opzettelijk op het hoofd van zijn tegenstander, tot grote woede van de spelers van SPAL. Scheidsrechter Luca Zufferli deelde rood uit en floot even daarna voor het einde van de wedstrijd, die zonder doelpunten bleef.

Joe Tacopina, de Amerikaanse voorzitter van SPAL, spreekt schande van de actie. Hij lijkt te suggereren dat het Openbaar Ministerie van Italië de middenvelder van Cittadella moet vervolgen. 'In mijn dertien jaar in het Italiaanse voetbal heb ik veel gezien, maar nooit zo'n walgelijke overtreding als deze', reageert Tacopina in de Italiaanse sportpers. 'Branca is een lafaard die een weerloze speler probeerde te blesseren. De competitie en de Italiaanse regering zouden zich hierin moeten mengen.'

'Het was niet slechts een overtreding. In het voetbal komen overtredingen voor, ook ernstige overtredingen. Maar dit is echt een misdaad. Een laffe actie van een lafaard genaamd Simone Branca, die met zijn schoen op het hoofd van Salvatore stapte. Er was duidelijk sprake van een intentie om hem pijn te doen', stelt de voorzitter. 'Dit is geen voetbal, maar een misdaad van een straatcrimineel. De aandacht die deze actie genereert, is slecht voor ons voetbal. Het Italiaanse voetbal kan zich niet veroorloven dat het imago wordt beschadigd op internationaal niveau door zulke gebeurtenissen.'

Het incident is te zien vanaf minuut 3:42 in onderstaande video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.