Italië rouwt om dood WK-held Rossi

Reacties

Paolo Rossi is overleden. De Italiaanse WK-held van 1982 werd 64 jaar.

Italië rouwt om dood WK-held Rossi
© Pro Shots

Rossi verdiende zijn status als held van het Italiaanse voetbal met zijn goals op het WK in 1982. Zijn zes doelpunten leidden tot de wereldtitel in Spanje. Zijn hattrick in de wedstrijd tegen Brazilië (3-2) was legendarisch. De 48-voudig international kreeg mede vanwege zijn rol op het WK de Ballon d'Or.

Rossi had het EK in 1980 moeten missen vanwege zijn rol in het omkoopschandaal Totonero. Als speler van Perugia werd hem een schorsing voor drie jaar opgelegd, die later werd teruggebracht tot twee jaar. Rossi heeft altijd gezegd onschuldig te zijn geweest. Ondanks de straf legde Juventus de spits in 1981 vast. Bij De Oude Dame kwam hij in het einde van het seizoen 1981/82 in actie, waarna hij schitterde op het WK in Spanje.

Rossi speelde in zijn carrière voor Juventus, Como, Vicenza, Perugia, Milan en Hellas Verona. In 1987 zwaaide hij af met een Europa Cup I (1985), een Europa Cup II (1984), een Europese Super Cup (1985) en twee Italiaanse titel op zijn palmares.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.