Italië Onder-21 uitgeschakeld op EK na rekenkundige puzzel

Reacties

De beloftenploeg van Italië is er niet in geslaagd de groepsfase op het jeugd-EK door te komen. Hoewel Zwitserland flink afging tegen Frankrijk, gaan die twee ploegen wel door in de poule. Daar moest behoorlijk wat rekenwerk aan te pas komen.

Italië Onder-21 uitgeschakeld op EK na rekenkundige puzzel
© Pro Shots
Italië O21
Italië O21
0 - 1
Noorwegen O21
Noorwegen O21
Zwitserland O21
Zwitserland O21
1 - 4
Frankrijk O21
Frankrijk O21

Italië Onder-21 was het toernooi begonnen met een nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk, maar herstelde zich drie dagen later tegen Zwitserland met een 3-2 zege. Een overwinning op Noorwegen, dat nog nul punten had verzameld, was daarom van groot belang.

Toch had Italië het bijzonder lastig met de Noren en ging het eigenlijk de hele wedstrijd gelijk op. Na ruim een uur kwam Noorwegen echter wel op voorsprong. Invaller Antonio Nusa passeerde buitenom en trok de bal hard en laag voor het doel. De doelman zat ernaast, waardoor Erik Botheim bij de tweede paal kon binnenwerken.

Op het andere veld speelde Frankrijk tegen Zwitserland. Daar was Frankrijk op voorsprong gekomen nadat Lewin Blum een penalty weggaf en Amine Gouri de pingel benutte (0-1). Zwitserland kwam wel weer op gelijke hoogte via Ndoye, die profiteerde van een uiterst intelligent overstapje van Kastriot Imeri, maar via Bradley Barcola (1-2, nadat hij de bal met wat geluk meekreeg), Rayan Cherki (1-3, na een fraaie combinatie) en Maxence Caqueret (1-4, uit een teruggetrokken voorzet) won Frankrijk alsnog ruim.

Op dat moment moesten de rekenwonders flink aan de bak. Door die uitslagen kwamen er drie ploegen op drie punten te staan achter koploper Frankrijk, dat negen punten had. In dat geval maakt het onderling resultaat uit wie als nummer twee doorgaat naar de kwartfinale. Van elkaar hadden ze allemaal de ene wedstrijd gewonnen en de andere verloren, maar Zwitserland had daarin het beste doelsaldo. Daardoor gaat dat land door naar de volgende ronde en is Italië met de derde plek uitgeschakeld.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groep D UEFA Onder 21 Kampioenschap 2023 Romania/Georgia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk O21
3
3
0
0
7-2
+5
9
2
Zwitserland O21
3
1
0
2
5-8
-3
3
3
Italië O21
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noorwegen O21
3
1
0
2
2-3
-1
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.