Italiaanse taaltest als volgende stap voor beoogde Juve-transfer Suárez

Reacties

Luis Suárez is druk bezig met zijn gehoopte overstap naar Juventus. Een taaltest op het Italiaanse consulaat in Barcelona is maandag de volgende stap richting een dienstverband in Turijn.

Italiaanse taaltest als volgende stap voor beoogde Juve-transfer Suárez
© Pro Shots

De 33-jarige Suárez heeft nog een eenjarig contract bij Barcelona, maar komt niet in de plannen van Ronald Koeman voor en mag vertrekken. De Uruguayaan hoopt dat transfervrij te kunnen doen en is met Barcelona in gesprek over het ontbinden van zijn contract. Suárez weet reeds dat hij het salaris dat hij in Catalonië krijgt, zo'n tien miljoen euro per jaar, bij Juventus kan behouden.

De Oude Dame wil dit salaris alleen aanbieden als er nog een paar zaken worden opgelost. Zo hoopt Juventus niet alleen op een transfervrije Suárez, maar ook op een 'Italiaanse' Suárez. De vrouw van de voormalig Ajacied (Sofia Balbi) heeft al een Italiaans staatsburgerschap en in Spanje was dat voldoende voor Barcelona om Suárez als een speler uit de Europese Unie in te kunnen schrijven. In Italië gaat dat echter niet en moet de spits zelf de juiste papieren hebben.

Suárez komt in aanmerking voor een Italiaanse status, maar moet volgens het Uruguayaanse programma Polideportivo (en verschillende Spaanse media) dan wel slagen voor een taaltest. Maandag wordt die test afgenomen op het Italiaanse consulaat in Barcelona. Een geslaagd examen brengt een verhuizing naar Juventus weer een flinke stap dichterbij. In Italië mogen clubs immers maar een bepaald aantal non-EU-spelers in de selectie hebben zitten. 

Wanneer het paspoortprobleem is opgelost, kan Juventus echt werk gaan maken van de komst van Suárez. Hij moet de opvolger worden van Gonzalo Higuaín, voor wie er onder Pavel Nedved geen toekomst is in Turijn. Juventus hoopt Suárez dus transfervrij te kunnen binnenhalen, maar Barcelona zet in op een kleine transfersom met de nodige bonussen. Onder deze voorwaarden ging Ivan Rakitic onlangs voor slechts anderhalf miljoen euro naar Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Suárez
Meer over L. Suárez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.