Issa Kaboré: van proefspeler bij Ajax tot transfer naar Manchester City

Reacties

Manchester City heeft zich verzekerd van de diensten van Issa Kaboré. De Engelse topclub neemt de negentienjarige vleugelverdediger volgens Belgische bronnen voor ongeveer zes miljoen euro over van KV Mechelen. Het talent uit Burkina Faso was vorig jaar nog op proef bij Ajax en Sint-Truiden.

Issa Kaboré: van proefspeler bij Ajax tot transfer naar Manchester City
© Pro Shots

Kaboré, een goede vriend van Ajax-spits Lassina Traoré, kwam in Amsterdam niet in aanmerking voor een contract. Dat was wel het geval bij KV Mechelen. Afgelopen seizoen ontpopte de jonge verdediger zich tot revelatie van de ploeg. Door het abrupte einde van de competitie, vanwege de coronacrisis, bleef de teller echter steken op een reeks van vijf wedstrijden in de basiself. Het talent debuteerde vorig jaar in de nationale ploeg van Burkina Faso.

Door zijn goede spel speelde Kaboré zich in de kijker van onder meer AS Monaco, Lille OSC, Olympique Lyon, Juventus en VfL Wolfsburg. Manchester City was echter het meest slagvaardig. In Engeland tekent de jongeling een contract voor vijf jaar, die net als Traoré afkomstig is van de succesvolle academie van Rahimo uit Burkina Faso en tevens wordt begeleid door het Nederlandse managementbureau Forza Sports Group. Komend seizoen zal Kaboré op huurbasis nog uit blijven komen voor KV Mechelen, zodat hij zijn ontwikkeling daar voort kan zetten en zich klaar kan stomen voor de Premier League.

Spelersprofiel

I. Kaboré


Geboortedatum:
12 mei 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Bobo-Dioulasso
Nationaliteit
Burkina Faso
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Luton Town
Nationaal team:
Burkina Faso
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.