Isimat-Mirin: 'Waarom heeft Monaco me gehaald?'

Reacties

Een mislukt avontuur bij AS Monaco bracht Nicolas Isimat-Mirin in Eindhoven. De periode bij de topclub in de Ligue 1 roept nog steeds vraagtekens op bij de PSV'er.

Isimat-Mirin: 'Waarom heeft Monaco me gehaald?'

De tijd bij de kapitaalkrachtige Monegasken geeft de Eindhovense publiekslieveling een onbevredigend gevoel. 'Ik vraag me soms af waarom Monaco me gehaald heeft. Onder Claudio Ranieri speelde ik een paar competitiewedstrijden in het voorjaar van 2014 en kreeg ik speeltijd in de Coupe de France. Voor de halve finale van het bekertoernooi veranderde hij zijn team weer. Toen had ik verhaal moeten halen, maar zo'n type ben ik niet', aldus Isimat-Mirin in gesprek met L'Equipe.

Zijn verblijf in het vorstendom werd daarom een teleurstelling, waar hij nog vol vertrouwen in 2013 de overstap van Valenciennes naar Monaco had gemaakt. Isimat-Mirin werd tegelijk met collega-verdediger Ricardo Carvalho gepresenteerd. Het was een hoopvol begin voor Isimat-Mirin, maar de voormalige jeugdinternational kreeg al snel door dat hij geen belangrijke rol ging spelen.  Pas in de vijftiende competitiewedstrijd debuteerde de verdediger in de Ligue 1 voor zijn nieuwe werkgever.

Na een teleurstellend debuutseizoen stond Isimat-Mirin vorige zomer open voor een vertrek. 'Ik deed de hele voorbereiding mee, maar ik wist dat ik geen goede papieren voor een basisplaats had', legt hij uit. De Fransman werd uitgeleend aan PSV en kwam in Eindhoven tot 24 officiële optredens. De verdienstelijke huurperiode leverde de 23-jarige verdediger een definitieve overstap naar de Eredivisie op. Onlangs tekende hij een contract tot medio 2019 bij de regerend landskampioen. De club betaalde naar verluidt zo'n drie miljoen euro voor de centrumverdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.