Inzaghi positief over Van Ginkel en aanblijven De Jong

Reacties

Marco van Ginkel kan over een week weer in actie komen voor AC Milan. De middenvelder is bijna hersteld van zijn enkelblessure. Daarnaast is de verwachting in Milaan dat Nigel de Jong zijn contract gaat verlengen.

Inzaghi positief over Van Ginkel en aanblijven De Jong

Trainer Filippo Inzaghi besprak in aanloop naar het thuisduel in de competitie met Sassuolo (dinsdag) de verschillende blessuregevallen. Daartoe behoort sinds een week of drie ook Marco van Ginkel. De Chelsea-huurling kreeg op de training een schop op zijn enkel van ploeggenoot Sulley Muntari.

Gevreesd werd voor een ernstige kwetsuur, maar uiteindelijk bleek na onderzoek dat Van Ginkel drie tot vier weken uit de roulatie zou zijn. Een rentree tegen Sassuolo, of komend weekend bij Torino, komt evenwel nog te vroeg. 'Van Ginkel is volgende week weer in staat te spelen', verwijst Inzaghi naar het bekerduel van 13 januari, eveneens thuis tegen Sassuolo.

Ook over de andere Nederlander in Italiaanse dienst had de voormalige topspits nieuws. 'Ik hoop dat we Nigel de Jong niet kwijtraken en ik denk dat we er met hem wel uitkomen wat betreft een nieuw contract.' De verbintenis van De Jong loopt aan het einde van dit seizoen af, de verdedigende middenvelder werd door collega-international Klaas-Jan Huntelaar onlangs al aanbevolen bij Schalke. Engelse tabloids speculeren bovendien over een toekomst aldaar. Volgens zijn trainer blijft De Jong voorlopig dus nog in de modestad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.