Invallers schenken AZ de winst bij Twente

AZ had het zwaar in het Arke Stadion van FC Twente. De Alkmaarders speelden slordig. Daardoor golfde het spel op en neer en moesten er veel persoonlijke duels worden uitgevochten. De invallers maakten het verschil voor AZ, dat een 1-3 overwinning uit het vuur sleepte.

In de eerste helft had het er veel van weg dat de ploeg van Louis van Gaal tegen puntverlies zou gaan aanlopen. Hoewel beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, kreeg Twente de beste kansen. Dmitri Shoukov vuurde een waarschuwingsschot af dat in het zijnet belandde.

Toch kwam Twente op voorsprong. Martijn Meerdink, die voor het eerst na zijn ernstige knieblessure in de basis startte, werkte de bal ongelukkig in eigen doel uit een hoekschop van Kennedy Bakircioglu.

In de tweede helft stond er een heel ander AZ. Demy de Zeeuw en Stein Huysegems verschenen aan de aftrap voor Grétar Steinsson en Martijn Meerdink. In de 64ste minuut moest ook topscorer Shota Arveladze het veld ruimen. Danny Koevermans werd de nieuwe aanvalsleider.

Van Gaal bleek goede keuzes te hebben gemaakt. De invallers maakten het verschil. Huysegems zorgde voor de gelijkmaker door Sander Boschker in twee instanties te verslaan. Koevermans kwam goed voor zijn man op een voorzet van Tim de Cler en verzorgde de 1-2. Denny Landzaat besliste het duel door alert te reageren op een schot van Kenneth Perez dat door Boschker niet onder controle kon worden gebracht.