Invaller Robben draagt bij aan ruime winst Bayern

Arjen Robben heeft als invaller een aandeel gehad in de royale 5-0 zege die Bayern München in eigen huis boekte tegen Eintracht Frankfurt.

Bayern-trainer Pep Guardiola liet in het duel met Frankfurt Mario Mandzukic en Franck Ribéry terugkeren in zijn basisopstelling, terwijl Robben op de bank begon. Een fraai doelpunt van Mario Götze bracht Bayern al in de twaalfde minuut aan de leiding. De Duitse middenvelder controleerde de bal op zijn borst en haalde direct overtuigend uit. Vlak voor rust verdubbelde Franck Ribéry de marge, nadat hij alert reageerde op een gekraakte kopbal van Mandzukic.

Na 65 minuten mocht Robben zijn entree maken en twee minuten later gooide hij het duel definitief in het slot. Op aangeven van Götze schoot hij via de onderkant van de lat de bal overtuigend binnen. Dante maakte het leed voor Frankfurt nog erger, door uit een hoekschop van Ribéry de bal tegen de touwen te koppen (4-0). Mandzukic bepaalde in de slotfase de eindstand op 5-0.

Bayern wint daarmee al voor de elfde keer op rij in de Bundesliga. De ongenaakbare lijstaanvoerder heeft inmiddels een voorsprong van dertien punten opgebouwd op achtervolger Bayer Leverkusen, waarmee het veroveren van de titel een formaliteit lijkt geworden.