Invaller Rigo behoedt PSV voor duur puntenverlies tegen Fortuna

Reacties

PSV heeft zaterdag met de hakken over de sloot gewonnen van Fortuna Sittard. Lang leek de landskampioen punten te verspelen in Limburg, maar dankzij invaller Dante Rigo schreef de formatie van trainer Mark van Bommel toch drie punten bij.

Invaller Rigo behoedt PSV voor duur puntenverlies tegen Fortuna
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 2
PSV
PSV

Voor Fortuna was het thuisduel met PSV speciaal. Het was namelijk de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie sinds 5 mei 2002, toen Roda JC Kerkrade op 0-0 werd gehouden. Ook voor Van Bommel had het duel een bijzonder tintje. Hij werd als speler opgeleid bij Fortuna en keerde nu als trainer van PSV terug bij de Limburgse club.

De wedstrijd begon met een opmerkelijk moment, want het bleek dat er geen verbinding was met de videoscheidsrechter in Zeist. Arbiter Pol van Boekel begon daarom zonder VAR-ondersteuning, terwijl vierde official Stan Teuben constant telefonisch contact hield met de videoarbiter. Hierdoor was er in ieder geval contact mogelijk. Als een geluk bij een ongeluk was de hulp van de VAR in de eerste helft niet nodig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Fortuna toen Andrija Novakovich met buitenkantje rechts Gavin Vlijter wegstuurde. De aanvaller snelde richting Jeroen Zoet, maar stuitte op de PSV-doelman. Vervolgens kwamen de Eindhovenaren steeds meer in de wedstrijd en dat leverde na ruim een half uur de openingstreffer op. Angeliño maakte een fraaie actie op de linkerflank en bewoog zich richting de achterlijn. Zijn pass bereikte Hirving Lozano, die in twee instanties raak schoot voor PSV: 0-1.

Het duurde even voordat de tweede helft loskwam in Sittard. Beide ploegen noteerden in het eerste kwartier weinig kansen, maar Fortuna toonde zich na een uur wel effectief toen er eenmaal een mogelijkheid kwam. Na matig uitverdedigen kwam de bal via Jorrit Smeets terecht bij Novakovich. De spits, vorig seizoen nog actief voor Telstar, onttrok zich met gemak aan twee verdedigers en schoof de bal achter Zoet: 1-1.

Zo kon PSV opnieuw beginnen en het had niet veel gescheeld of de 1-2 was al snel gevallen. Donyell Malen gaf een perfecte voorzet, maar Luuk de Jong kreeg de bal op drie meter van het doel niet binnen. De aanvoerder van PSV schoot naast. De bezoekers creëerden te weinig grote kansen, terwijl Fortuna het achterin degelijk had staan. Uiteindelijk viel de goal in de slotfase alsnog. Eerst schoot Steven Bergwijn net naast en even later kreeg invaller Rigo de bal voor zijn voeten. De Belg twijfelde niet en legde de bal in de korte hoek: 1-2. Kort daarna klonk het laatste fluitsignaal.

PSV wacht dinsdag de heenwedstrijd in de voorronde van de Champions League uit bij BATE Borisov. Daarna gaan de Eindhovenaren op zaterdag op bezoek bij PEC Zwolle.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.