Invaller Nwofor helpt VVV-Venlo aan punt tegen NEC

Uche Nwofor toonde zijn waarde voor VVV-Venlo. De aanvaller zag zijn ploeg vanaf de bank met 0-2 achter komen tegen NEC en mocht nog een half uur meedoen. De Nigeriaan werd vervolgens de man van de wedstrijd door de stand gelijk te trekken (2-2).

Voorafgaand aan het duel had NEC-trainer Alex Pastoor al laten weten dat zijn ploeg met niets anders dan drie punten huiswaarts diende te keren. In De Koel hadden de Nijmegenaren niet veel tijd nodig om de ban te breken. Na twee minuten stond de 0-1 op het scorebord. Een vrije trap van Geert Arend Roorda belandde bij Michel Breuer die raak kopte en zijn eerste goal in dienst van NEC produceerde.

VVV-Venlo oogde in de eerste helft onzeker. In balbezit was de ploeg van trainer Ton Lokhoff slordig en werd er snel voor de lange bal gekozen. Kort na rust had Melvin Platje de 0-2 op zijn slof. De aanvaller troefde Marcel Seip af, maar raakte de paal.

Enkele minuten later kreeg Platje toch loon naar werken. De spits werd volledig over het hoofd gezien door de VVV-defensie en zette zijn hoofd tegen een voorzet van Navarone Foor. De 0-2 achterstand was voor de Limburgers reden om een tandje bij te schakelen. Trainer Ton Lokhoff reageerde door met Uche Nwofor een frisse aanvaller te brengen. Dat bleek een gouden greep.

Tien minuten nadat de Nigeriaan werd ingebracht zorgde hij voor de 1-2 na goed voorbereidend werk van Oguzhan Türk. Een klein kwartier voor tijd kreeg Nwofor de supporters op de banken. Evander Sno blunderde achterin bij NEC, waarop Nwofor werd gelanceerd en koel bleef in de afronding. In een spannende eindfase werd er niet meer gescoord.

VVV-Venlo behaalde het tweede punt van het seizoen, NEC heeft zeven uit vijf. Foto: VI Images