Invaller Necid schiet Zwolle langs bekerwinnaar

PEC Zwolle heeft na de verloren bekerfinale van vorige week zondag nu wel gewonnen van FC Groningen (0-1). Invaller Tomás Necid bepaalde in de tweede helft de eindstand met de enige treffer van de middag.

De Tsjech was amper twee minuten in de ploeg toen hij vanuit de draai de score opende. Voor Necid (foto) was het pas zijn eerste competitietreffer in de Eredivisie sinds zijn terugkeer in januari. Daarmee nam PEC Zwolle een klein beetje revanche voor de verloren eindstrijd in De Kuip. In Rotterdam boekte FC Groningen een historische 2-0 overwinning dankzij Albert Rusnák.

De kleine flankspeler kon zondagmiddag niet het verschil maken namens de ploeg van trainer Erwin van de Looi. De beste mogelijkheden waren na rust namelijk voor PEC Zwolle. Bart van Hintum was dichtbij met een gevaarlijke vrije trap, terwijl Maikel van der Werff een grote kans uit een hoekschop onbenut liet. Groningen was, net als vorige week in de bekerfinale, vooral gevaarlijk in de counter.

Treffer
Lange tijd leek het duel uit te monden in een doelpuntloze remise, maar een kwartier voor tijd moest Peter van der Vlag toch een treffer incasseren. De 37-jarige doelman van Groningen kreeg in de laatste thuiswedstrijd de voorkeur boven eerste keuze Sergio Padt. Het mooie gebaar voor de trouwe doelman kwam van Padt. Volgens de talentvolle sluitpost heeft Van der Vlag hem wekelijks scherp gehouden. Voor Van de Looi aanleiding om gehoor te geven aan het verzoek van Padt.

PEC Zwolle, dat in de slotfase met tien man kwam te staan na de rode kaart van Thomas Lam, klimt na de zege in Groningen naar de zesde plaats in de Eredivisie, terwijl FC Groningen is terug te vinden op plaats acht. Volgende week zondag sluit PEC Zwolle het seizoen in eigen huis af tegen Feyenoord, terwijl Groningen op bezoek gaat bij NAC Breda.