Invaller Lozano pakt hoofdrol bij Napoli, Zoet viert rentree met punt

Reacties

Napoli heeft ten koste van Empoli de zegereeks in de Serie A een vervolg gegeven. Jeroen Zoet beleefde met Spezia een positieve rentree.

Invaller Lozano pakt hoofdrol bij Napoli, Zoet viert rentree met punt
© Pro Shots
Napoli
Napoli
2 - 0
Empoli
Empoli

Napoli had zijn zinnen gezet op de tiende Serie A-zege op rij. De ploeg van Luciano Spalletti moet daarvoor afrekenen met Empoli, dat de laatste drie competitieduels met Napoli had gewonnen. De gasten maakten de status van angstgegner waar. Napoli had in het eigen Stadio Diego Armando Maradona moeite Gli Azzurri op de knieën te krijgen.

Empoli, waar Sam Lammers na bijna een uur binnen de lijnen kwam, moest wel toestaan dat Napoli kansen kreeg. Maar de thuisploeg verzilverde die aanvankelijk niet. Onder anderen Giacomo Raspadori en Victor Osimhen zagen hun pogingen mislukken.

Na ruim een uur kreeg Napoli een helpende hand van Empoli. Raznan Marin bracht na weifelend uitverdedigen Osimhen ten val en de oud-Ajacied moest die actie bekopen met een strafschop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De ingevallen Hirving Lozano klaarde de klus vanaf elf meter en was vijf minuten later ook direct betrokken bij een andere actie die de kansen van Napoli vergrootte. Sebastiano Luperto incasseerde namelijk zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voor een overtreding op de oud-PSV'er.

Na het voortijdige vertrek van de Napoli-huurling was Empoli niet bij machte de achterstand goed te maken. In de slotfase maakte Piotr Zielinki een einde aan onzekerheid. Met zijn volley na een voorzet van Lozano stelde hij de tiende Serie A-zege op rij veilig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spezia
Spezia
1 - 1
Udinese
Udinese

Jeroen Zoet maakte dinsdag voor eerst sinds 3 oktober 2021 zijn opwachting in de Serie A. De gewezen doelman van PSV moest op het laatste moment bij Spezia onder de lat plaatsnemen na het afhaken van Bartlomiej Dragowski in de warming-up.

Voor Zoet, die dit seizoen wel twee keer speelde in de strijd om de Coppa Italia, werd het een succes. Arkadiusz Reca zette Spezia na ruim een half uur op het goede spoor. Kort voor rust kwam het antwoord van Udinese via Sandri Lovric, die op aangeven van Isaac Success Zoet passeerde. Het bleek ook de eindstand, ook omdat de lat in de extra tijd de Nederlandse doelman hielp. Spezia kon zodoende na drie nederlagen weer een punt bijschrijven.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.