Invaller Lens kopt AZ naar winst in Groningen

Na nederlagen tegen FC Twente en Ajax toonde AZ zich tegen FC Groningen wél de sterkste. De Alkmaarders kropen door het oog van de naald bij een enorme misser van Thomas Enevoldsen en maakten zelf vijf minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

Jeremain Lens werd matchwinner in stadion Euroborg. De invaller, toch niet de grootste speler op het veld, kopte van dichtbij raak. De bal verdween net onder de lat in het doel. Aangezien AZ eerder al de lat en de paal had geraakt, was de zege niet geheel onverdiend. Maar het doelpunt viel opvallend genoeg wel in een fase waarin Groningen de betere ploeg was. De thuisclub nam met nog zo’n twintig minuten te spelen het heft in handen. Goran Lovre was tijdens het offensief de architect van de grootste kans van de wedstrijd. Uit de pass van de Serviër verscheen Enevoldsen vrij voor Sergio Romero. De Deense aanvaller omspeelde de Argentijnse doelman, maar schoot de bal in het zijnet van het lege doel.

Die misser was ook tekenend voor de wedstrijd. Het spel van beide ploegen was matig. De grote vorm ontbrak aan beide zijden waardoor het schouwspel vooral erg rommelig oogde.

AZ klimt door de winst naar de zesde plaats, maar de regerend kampioen kijkt nog wel altijd tegen een achterstand van 14 punten op koploper FC Twente aan. Groningen won pas één van zijn zes thuiswedstrijden en komt niet verder dan plaats zestien.